28 dec. 2022 | 13:18

Câte minute trebuie să lași friptura de porc la cuptor ca să iasă perfectă. Detaliul ignorat de multe gospodine

Diverse
Câte minute trebuie să lași friptura de porc la cuptor ca să iasă perfectă. Detaliul ignorat de multe gospodine
Câte minute trebuie să lași friptura de porc la cuptor ca să iasă perfectă

Este unul dintre preparatele vedetă ale sărbătorilor de iarnă, nelipsit de pe mesele celor mai mulți români de Crăciun și de Revelion. Dacă vrei să îți impresionezi familia și musafirii, nu trebuie decât să ții cont de un singur truc ce va garanta rezultate delicioase, ca la carte. Află câte minute să lași friptura de porc la cuptor ca să iasă perfect.

Cât se lasă friptura de porc la cuptor ca să iasă perfectă

În afară de sarmale și salata de boeuf, românii așteaptă cu nerăbdare momentul în care pe masa de Crăciun sau de Revelion își face apariția friptura de porc. Gustoasă, fragedă, suculentă, este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Pentru rezultate ca la carte, însă, trebuie să ținem cont de câteva trucuri și sfaturi.

Indiferent de modul în care este preparată – la cuptor, pe grill, pe grătar sau la tigaie – trebuie să știm că fiecare tip de carne vine la pachet cu propriile „nevoi”. Astfel, dacă pentru ceafa de porc nu este nevoie decât de câteva minute pe fiecare parte pentru a se găti, un mușchiuleț sau un cotlet de porc va fi lăsat pe foc mai mult timp.

Dacă îți dorești o friptură fragedă, cea mai bună variantă este cuptorul. Dacă este gătită corect, va ieși suculentă la interior și rumenită la exterior, însă fără să fie uscată.

Sfaturi pentru un preparat ca la carte

Nu este un preparat potrivit pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie, necesită timp și răbdare. Nu uita: cu cât bucata de carne de porc este mai mare, cu atât mai fragedă va fi friptura, dar și timpul în care va sta în cuptor va fi mai mare. Cu toate astea, dacă este ținută prea mult, carnea va deveni sfărâmicioasă și își va pierde din aromă.

Timpul de preparare pornește de la o oră și jumătate (90 de minute) și poate ajunge și până la două ore și jumătate.

Și temperatura la care este gătită are un rol esențial în rezultatul final. Se recomandă ca friptura de porc să fie preparată la foc mic spre mediu. Dacă preferi o crustă crocantă, poți pune carnea la cuptor la 220 de grade pentru primele 20 de minute, după care poți reduce focul la 170-180 de grade Celsius.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
În sfârșit, ninge și la București. Iarna pune stăpânire pe jumătate din țară
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Simona Halep a luat decizia. A anunțat oficial în urmă cu puțin timp: Nu este ceea ce mi-aș fi dorit...
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MOȚIUNE de DESTITUIRE a PREȘEDINTELUI! CRIZĂ politică fără PRECEDENT
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro