07 sept. 2022 | 22:23

Câte minute se fierb perișoarele pentru cea mai bună ciorbă. Trucul care le face perfecte

Diverse
Câte minute se fierb perișoarele pentru cea mai bună ciorbă. Trucul care le face perfecte
Câte minute se fierb perișoarele, de fapt. Ce trebuie să faci pentru a obține una dintre cele mai gustoase ciorbe.

Ciorba de perișoare este, fără doar și poate, una dintre cele mai gustoase din bucătăria noastră. Românii ar fi rămas fideli acestui tip de mâncare, care ar fi fost parte a meniului principal a trupelor de spahii ale Imperiului Otoman. Se spune că cea mai consumată ciorbă la români este chiar aceasta. Deși o gătim foarte des, există câteva secrete de care trebuie să ținem cont pentru a ne ieși perfect. Află în rândurile următoare câte minute se fierb perișoarele.

Ciorba de perișoare, printre preferatele românilor

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai îndrăgite din bucătăria românească. Poate fi consumată atât dulce, cât și acrită. Gospodinele folosesc, de obicei, borș magic sau zeamă de lămâie pentru a da gust ușor acru fierturii.

Nu toată lumea servește acest fel de mâncare acrit, însă. Prin urmare, ciorba de perișoare poate fi foarte bună și dacă este ceva mai dulce la gust. Ca orice alt tip de fiertură, ciorba de perișoare poate fi preparată în funcție de preferințele fiecărei gospodine.

Important este ca legumele puse în apă la fiert să fie întotdeauna proaspete. Unul dintre secretele de care ar trebui să se țină cont când se gătește acest fel de mâncare este ca în ciorbă să se adauge o mână de orez. Orezul se lasă la fiert în apă, alături de celelalte legume, astfel încât perișoarele care se adaugă ulterior să iasă moi. În caz contrar, ele nu se fiert bine.

Foarte important este și timpul de fierbere al perișoarelor. Despre acest aspect vom vorbi în rândurile de mai jos. În continuare, vom explica cum trebuie preparate perișoarele, de fapt, în așa fel încât să îți iasă o ciorbă gustoasă. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Cum se prepară perișoarele pentru ciorbă

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de porc/ vită/ pasăre
  • 1 ou
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1 lingură griș/ pesmet/ mălai
  • 2-3 linguri de ulei
  • 400 g smântână
  • sare, după gust
  • piper, după gust.

Mod de preparare perișoare:

  1. Se pune carnea tocată într-un castron sau într-un bol încăpător.
  2. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se amestecă compoziția.
  3. Se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul verde, după care se adaugă în amestec.
  4. Se adaugă sare și piper și se amestecă compoziția în așa fel încât carnea să fie condimentată uniform.

Câte minute se fierb perișoarele, de fapt

Perișoarele se prepară întotdeauna cu mâinile umezite ușor. Luați într-o palmă o cantitate micuță din amestecul de carne preparat, dați-o o formă rotundă și lăsați-o într-un vas, până când va fi folosită. Se repetă acest proces până când ați terminat de făcut toate perișoarele.

În momentul în care apa în care pregătiți ciorba începe să dea în clocot, adăugați perișoarele. Atenție! Este foarte important să lăsați perișoarele la fiert suficient timp pentru ca amestecul de carne să se înmoaie. Totuși, dacă lăsați perișoarele în ciorba clocotită o perioadă prea lungă, riscați ca acestea să se strice.

Bucătarii recomandă ca perișoarele să fie fierte pentru aproximativ 20 de minute, în cazul în care se folosește orez prefiert. Altfel, perișoarele ar trebui să fie lăsate să fiarbă timp de circa 40 de minute, potrivit EGO.ro.

Parteneri
Silviu Prigoană, ultimele dorințe înainte de a muri. Ce a putut să spună cu doar puțin timp înainte să treacă în neființă
Redactia.ro
Unde va fi înmormântat Silviu Prigoană? „La etajul doi mă duc, sub tata! Sunt pregătit să mor.” Declarații halucinante ale omului de afaceri în podcastul lui Bursucu cu câteva zile înainte să moară!
Click.ro
Care a fost cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce au descoperit medicii legiști
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Anamaria Prodan i-a cerut iertare lui Reghecampf, după moartea lui Silviu Prigoană: 'Am pus mâna pe telefon şi i-am scris'. Ce răspuns a primit impresara de la fostul soț
Unica.ro
Cea mai bună rețetă pe bază de pește. Plachie pentru toată familia
EVZ.ro
Ce a comandat Silviu Prigoană de la restaurantul din Bran, cu câteva minute înainte să moară. Afaceristul nu a mai apucat să mănânce
Spynews
Taxă la bancomate. Anunț pentru toți românii care vor să retragă numerar de la ATM
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
Se dau TICHETE de 500 de LEI pentru foarte MULȚI ROMÂNI! Banii se dau pe 18 NOIEMBRIE
Mediaflux
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul om de afaceri
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro