Ciorba de perișoare este, fără doar și poate, una dintre cele mai gustoase din bucătăria noastră. Românii ar fi rămas fideli acestui tip de mâncare, care ar fi fost parte a meniului principal a trupelor de spahii ale Imperiului Otoman. Se spune că cea mai consumată ciorbă la români este chiar aceasta. Deși o gătim foarte des, există câteva secrete de care trebuie să ținem cont pentru a ne ieși perfect. Află în rândurile următoare câte minute se fierb perișoarele.
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai îndrăgite din bucătăria românească. Poate fi consumată atât dulce, cât și acrită. Gospodinele folosesc, de obicei, borș magic sau zeamă de lămâie pentru a da gust ușor acru fierturii.
Nu toată lumea servește acest fel de mâncare acrit, însă. Prin urmare, ciorba de perișoare poate fi foarte bună și dacă este ceva mai dulce la gust. Ca orice alt tip de fiertură, ciorba de perișoare poate fi preparată în funcție de preferințele fiecărei gospodine.
Important este ca legumele puse în apă la fiert să fie întotdeauna proaspete. Unul dintre secretele de care ar trebui să se țină cont când se gătește acest fel de mâncare este ca în ciorbă să se adauge o mână de orez. Orezul se lasă la fiert în apă, alături de celelalte legume, astfel încât perișoarele care se adaugă ulterior să iasă moi. În caz contrar, ele nu se fiert bine.
Foarte important este și timpul de fierbere al perișoarelor. Despre acest aspect vom vorbi în rândurile de mai jos. În continuare, vom explica cum trebuie preparate perișoarele, de fapt, în așa fel încât să îți iasă o ciorbă gustoasă. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Ingrediente:
Mod de preparare perișoare:
Perișoarele se prepară întotdeauna cu mâinile umezite ușor. Luați într-o palmă o cantitate micuță din amestecul de carne preparat, dați-o o formă rotundă și lăsați-o într-un vas, până când va fi folosită. Se repetă acest proces până când ați terminat de făcut toate perișoarele.
În momentul în care apa în care pregătiți ciorba începe să dea în clocot, adăugați perișoarele. Atenție! Este foarte important să lăsați perișoarele la fiert suficient timp pentru ca amestecul de carne să se înmoaie. Totuși, dacă lăsați perișoarele în ciorba clocotită o perioadă prea lungă, riscați ca acestea să se strice.
Bucătarii recomandă ca perișoarele să fie fierte pentru aproximativ 20 de minute, în cazul în care se folosește orez prefiert. Altfel, perișoarele ar trebui să fie lăsate să fiarbă timp de circa 40 de minute, potrivit EGO.ro.