16 ian. 2023 | 10:06

Câte minute se fierb pastele, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac toți românii

Diverse
Câte minute se fierb pastele, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac toți românii
Câte minute se fierb pastele, de fapt

În ultimii ani, popularitatea acestui preparat specific italienilor a crescut enorm la noi în țară. Cu toate că, la prima vedere, par foarte ușor de făcut, există câteva secrete pe care românii încă nu le-au descoperit. Află câte minute se fierb pastele, de fapt.

Câte minute se fierb pastele

Pastele sunt surprinzător de versatile, putând fi folosite în prepararea supelor sau altor feluri de mâncare, nu doar în clasicele combinații create de gospodinele și bucătarii italieni.

La prepararea pastelor, apar numeroase întrebări, mai ales în rândul celor care nu au foarte multă experiență în bucătărie: cum știi dacă sunt gata? Ce să faci să nu se lipească în oală?

Cele cinci reguli de aur de care trebuie să ții cont când le gătești:

  1. Nu rupe, nu tăia spaghetele sau tăițeii când îi pregătești. Dacă ți se par dificil de mâncat când sunt așa lungi, poți opta pentru macaroane, care sunt, de regulă, mai scurte.
  2. Nu este necesar să pui ulei în apa în care le fierbi. Trebuie doar să adaugi un praf de sare pentru a le da aromă.
  3. Nu folosi o oală mică pentru a fierbe pastele. Alege un vas mare, astfel, tăiețeii nu se vor lipi de pereții lui.
  4. Pune apă din belșug în vas. Regula spune că pentru 120 de grame de paste se pune aproape un litru și jumătate de apă.
  5. Nu pune pastele în apă înainte ca aceasta să înceapă să fiarbă. Dacă o faci, pastele vor elibera amidon și se vor lipi nu doar de oală, dar și între ele.

Ce greșeală fac cei mai mulți români când le prepară

Una dintre greșelile cele mai mari pe care le fac românii este legată de timpul de fierbere. Timpul obișnuit de gătire ar trebui să fie între opt și 12 minute, sau chiar mai puțin. De fapt, italienii nu le fierb de obicei mai mult de șapte minute.

Tot ce trebuie să faci pentru a-ți da seama dacă pastele nu sunt fierte suficient este să scoți cu grijă unul dintre tăițeii din oală și să-l tai în jumătate. Dacă atunci când faci acest lucru vezi în interiorul pastelor un inel care este de o culoare mai deschisă, acesta este un semn că sunt crude și mai trebuie lăsate pe foc.

Citește și: De ce să fierbi pastele cu două minute mai puțin. Secretul unui bucătar de top