Câte mii de euro cer Petrică Mîțu Stoian, Elena Merișoreanu și Benone Sinulescu pentru 45 minute de cântat EXCLUSIV

Câte mii de euro cer Petrică Mîțu Stoian, Elena Merișoreanu și Benone Sinulescu pentru 45 minute de cântat EXCLUSIV
Câte mii de euro cer Petrică Mîțu Stoian, Elena Merișoreanu și Benone Sinulescu pentru 45 minute de cântat EXCLUSIV

Artiștii pot răsufla ușurați! După un an de șomaj impus, din cauza pandemiei, iată că au reînceput nunțile, botezurile și cumetriile, dar și la recitalurile, pe înserat, la terasele localurilor. Reporterii Playtech.ro au aflat, de la impresari și soliști, detalii din lumea spectacolelor, unde lupta pentru un contract este acerbă.

Câte mii de euro cer Petrică Mîțu Stoian, Elena Merișoreanu și Benone Sinulescu pentru 45 minute de cântat

Reporterii Playtech.ro au stat de vorbă cu câțiva impresari, privind dezmorțirea vieții artistice. Ne-au vorbit despre tarife, despre cerințele petrecăreților, despre numele cele mai solicitate. De departe, cei mai câștigați, în această vară, sunt artiștii de muzică populară, având spectacole de vineri până duminică:

”S-au suprapus nunțile de anul trecut, amânate pentru 2021, cu cele care erau programate anul acesta, așa că sunt cu sutele, în toată țara, poate chiar mii. Cei mai solicitați sunt cântăreții de muzică populară, pentru că lumea vrea să se distreze, să încingă hora. Nu au scăzut tarifele, dimpotrivă, pot fi mai mari cu 20%.  Lumea se bate pe Elena Merișoreanu, Benone Sinulescu, Petrică Mîțu Stoian și pe Constantin Enceanu.

Elena are un tarif de aproximativ 1.000 de euro, Nea Beni poate să sară și peste 1.300 de euro, Mîțu ia între 1.500 de euro și 1.800 de euro, pentru un recital de peste 45 de minute, iar Enceanu, chiar și 2.000 de euro. Sumele sunt orientative, căci pot prinde contracte mai bune sau plătite cu mult mai puțin”, ne-a spus un impresar, cu state vechi în domeniu, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Tot acesta ne-a mai dezvăluit și un mic secret al artiștilor:

”Am asistat la câteva nunți unde unii artiști din Generația de Aur, nu dau nume, ca să nu le stric imaginea, mai bagă pozitiv, spre sfârșitul recitalului, mai pe înțeles cântă peste vocea lor înregistrată, dacă sunt foarte obosiți și nu mai au suflu”.

Grupul Etnic cântă la peste 50 de nunți, în 2021

Și trupele de muzică etno își recuperează vara această pierderile financiare din 2020, primul an de pandemie, când activitatea artistică a fost ”înghețată”. De exemplu, Grupul Etnic, format din Roxana și Elena, se află în topul solicitărilor, la petreceri:

”Anul acesta au peste 50 de nunți, la un tarif care poate ajunge la 1.500 de euro. Cu formația de instrumentiști, lumini și sonorizare, ajung și la 5.000 de euro. Ele cântă împreună, dar susțin recitaluri și separat. Petrecerile de anul acesta încep vinerea și se încheie duminica seara, lumea vrea să petreacă toată vara, după atâtea restricții, să se bucure de libertate”, ne-au spus surse din anturajul celor două artiste.

La terase, au mare succes soliștii de muzică folk. Mircea Vintilă, cel mai solicitat

Iar soliștii de muzică folk sunt foarte căutați de patronii localurilor, pentru recitalurile la terase, cel mai ofertat artist fiind Mircea Vintilă:

”Are un repertoriu foarte bun, este un om plăcut, nu cere foarte mult, între 500 și 700 de euro pentru un spectacol. Cel mai scump, din câte știu, este Mircea Baniciu, știu că cere și peste 2.000 de euro, iar Nicu Alifantis este foarte pretențios în alegerea locului unde cântă. În muzica folk, tarifele pot fi între 300 și 2.000 de euro, în funcție de nume”, ne-a spus, pentru Playtech.ro, un solist de muzică folk.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI