Coji de ceapă sunt adesea aruncate la gunoi, dar pot fi, de fapt, destul de valoroase. Mai degrabă decât să le aruncați la coș, merită să le explorați potențialul de reutilizare. Procedând astfel, le puteți valorifica și beneficiile naturale în câteva moduri neașteptate. Toate gospodinele trebuie să știe la ce mai pot fi folosite!
Foile de ceapă pot fi utilizate și în alte scopuri, nu doar în bucătărie! În loc să le aruncați rapid la gunoi, luați în considerare diferitele moduri în care le puteți reutiliza. De la îngrijirea părului la grădinărit, cojile de ceapă dețin cheia pentru o multitudine de posibilități. Așadar, înainte de a le arunca după ce ați curățat ceapa, luați în considerare cum le puteți încorpora în activitățile de zi cu zi și cum puteți să profitați de diversele lor beneficii. Mai jos vă arătăm ce puteți face cu foile de ceapă!
Valorificați beneficiile cojilor de ceapă pentru podoaba capilară, fierbând 50-60 de grame de coji la foc mic timp de o oră. Apoi folosiți lichidul răcit ca și clătire pentru păr, pentru o strălucire uimitoare. În plus, creați o infuzie din coji pentru a promova circulația sângelui, a atenua retenția de apă și a ameliora crampele.
Citește și: 5 rețete de post cu ceapă. Se fac rapid și sunt delicioase
Folosiți cojile de ceapă ca îngrășământ natural pentru insectele din grădină. După uscarea completă a cojilor, încorporează-le în sol înainte de plantarea legumelor, pentru a le hrăni și proteja într-un mod ecologic.
Dați viață țesăturilor folosind coji de ceapă. Se fierb cojile cu apă, timp de 90 de minute. Nu este să adăugați altceva, ci pur și simplu înmuiați țesătura în lichidul filtrat și fierbeți timp de o oră. Lăsați apoi să se răcească și spălați normal la mașina de spălat rufe.
Îmbunătățiți aroma supelor și a garniturilor preferate prin gătirea cojilor de ceapă, împreună cu alte ingrediente. Nu uitați să le îndepărtați înainte de a le servi preparatele, pentru a evita orice textură nedorită.