Cu toții obișnuim să depozităm produsele alimentare la frigider. Unii dintre noi poate că nici nu știm cât de multă importanță au nivelurile de temperatură la care reglăm aparatul electrocasnic. În rândurile de mai jos vei afla câte grade trebuie să fie în frigider, pentru ca mâncarea să rămână nealterată. Ce rol joacă temperaturile scăzute din frigiderul tău.
Temperatura în frigider. Poate că nu știai acest lucru până astăzi – la temperatura camerei, cele mai multe produse alimentare și mâncarea propriu-zisă poate deveni periculoasă pentru organismul uman. Un produs păstrat la temperatura camerei pentru doar 20 de minute poate prezenta un număr de bacterii dublu. Acestea sunt responsabile pentru diverse afecțiuni declanșate pe fond alimentar.
Răcirea alimentelor sau păstrarea lor la temperaturi scăzute reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a încetini procesul de dezvoltare a bacteriilor. Însă cum știi dacă temperatura din aparat este cea potrivită? Puține frigidere prezintă un aparat de control a temperaturilor reale din cadrul acestuia.
Cel mai indicat este să îți cumperi un termometru ieftin pentru frigider. Cu ajutorul lui vei putea să monitorizezi constant temperatura din aparat. Astfel, imediat ce nivelul gradelor va crește, vei putea să setezi aparatul la minimul necesar pentru ca mâncarea să nu se strice.
Când vine vorba despre temperatura potrivită din frigider, nivelul gradelor depinde foarte mult de compartiment. Cu alte cuvinte, de jos în sus, temperaturile dintr-un astfel de aparat electrocasnic trebuie să crească. Iată câte grade ar trebui să fie în frigiderul tău, în funcție de zona de depozitare:
Dincolo de reglarea gradelor la nivelul potrivit, poți lua măsuri suplimentare pentru a te asigura că alimentele din frigider sunt sigure pentru consum. Astfel, se recomandă să eviți supraambalarea frigiderului. Aerul rece din aparat trebuie să aibă loc să circule liber în jurul alimentelor pentru a le menține la o temperatură scăzută.
Dacă observi scurgeri în frigider, șterge-le cât mai repede cu putință. Un astfel de mediu poate favoriza un anumit tip de contaminare, care presupune transmiterea bacteriilor de la un aliment la altul.
Citește și: La ce temperatură trebuie să stea frigiderul și congelatorul. Ce greșeli fac mulți români
Depozitează întotdeauna produsele la frigider acoperite. Poți folosi pungi de depozitare sau pentru fiecare recipient în parte câte un capac specific. Atenție! Verifică întotdeauna data de expirare a produselor pe care le pui la frigider.