12 aug. 2021 | 11:35

Temperatura în frigider: ce trebuie să știi ca aparatul frigorific să răcească mai bine vara

ACTUALITATE
Temperatura în frigider: ce trebuie să știi ca aparatul frigorific să răcească mai bine vara

Probabil ai observat că, mai ales vara, frigiderul tău nu prea mai răcește bine. Aparatul frigorific este cel mai utilizat din toată casa, el funcționând 24/7. Astfel, trebuie să ai în vedere anumite lucruri despre temperatura în frigider, atunci când e foarte cald afară, ca să te bucuri de capacitatea maximă a acestuia.

Se estimează că frigiderul generează între 18 și 30% din consumul de energie electrică al unei case. Din acest motiv, este important să păstrăm bine frigul la interior, deoarece acest lucru se va traduce în economii de energie și, prin urmare, într-o reducere a facturii la electricitate. Cu aceste trucuri poți optimiza performanța frigiderului tău, fără a cheltui mai mult.

Un frigider plin consumă mai puțin decât unul gol

Desigur, primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este cât de vechi este frigiderul tău. Un frigider nou nu este la fel ca unul uzat, evident. Când au mai mult de zece ani, performanța frigiderelor este de obicei redusă semnificativ și, cu siguranță, consumă mult mai mult pentru a răci.

Apoi, deschide frigiderul cât mai puțin posibil. Înainte să-l deschizi, trebuie să știi exact ce vrei să iei din el și să nu stai pe gânduri cu ușa deschisă. Vei preveni astfel scăparea frigului și vei evita ca frigiderul să funcționeze din nou pentru a recupera temperatura corectă. Vei economisi și factura la energie.

Temperatura optimă este de 2 sau 3 grade pentru frigider și -15 sau -17 pentru congelator. Cu toate acestea, uneori numerele de pe termostat nu indică temperatura reală, deci este recomandat să pui un termometru pentru a verifica. Încearcă să nu pui frigiderul la temperatura maximă, deoarece va însemna o creștere a consumului de energie. Pune-l la minimum iarna și ridică-i temperatura vara.

De asemenea, un frigider plin consumă mai puțin decât unul gol. Aerul păstrează mai puțin frigul și dacă ai frigiderul neocupat, de fiecare dată când îl deschizi, frigul din el se va pierde.