Câte calorii are de fapt un covrig cald. Detaliul care te va face să te gândești de două ori înainte să-l consumi

Câte calorii are de fapt un covrig cald. Detaliul care te va face să te gândești de două ori înainte să-l consumi
Câte calorii are un covrig cald? Toți pofticioșii trebuie să cunoască acest detaliu

Românii adoră să mănânce covrigi calzi, mai cu seamă că pentru unii patiseria este prima oprire în zilele de muncă. Specialiștii avertizează totuși cu privire la această primă masă nepotrivită pe care o iau mulți în drum spre birou. Câte calorii are un covrig cald și ce conține? Cu siguranță mulți oameni o să se gândească de două ori atunci când o să se oprească în dreptul unei brutării. Iată mai multe detalii!

Ce conține un covrig și câte calorii are: detalii

Cu siguranță cel puțin o dată ai trecut pe lângă un stand cu produse de panificație și ți s-a făcut poftă de orice deliciu expus acolo chiar dacă ai apucat să îți iei masa.

Românii în special adoră să consume: merdenele, covrigi cu susan/mac, sărățele și alte delicii pe care le pot cumpăra repede. Astfel de produse sunt și gustoase, dar mai ales sunt în ton cu graba de dimineață.

De cele mai multe ori oamenii se gândesc la cum să le facă pe toate dimineața, așa că aleg să ia direct în drum spre muncă o masă și să își bea cafeaua tot pe repede înainte.

Cu toate astea, specialiștii vin cu avertizări în acest scenariu. Unul din inginerii care au pus bazele unui program de nutriție a făcut dezvăluiri despre numărul de calorii pe care îl consumă persoanele după covrigul de dimineața.

Părerea specialistului

,,Eram oricum sigur că un covrig cald are mai puțin de 100g. Voiam să mă asigur că fură covrigarii acolo măcar 5-10g. Surpriză, covrigul avea 101 grame. I-am făcut poză și l-am aruncat într-un dulap la bucătărie cu gândul că îi mai fac niște poze a 2-a zi.

După câteva săptămâni dau de covrig în dulap și il iau să-i arăt unui client cum covrigul ăla de 100g are 50g de glucoză care i se lipesc de artere. Îl pun pe cântar: 75g. Bă ce inginerie? S-a stricat cântarul.

După câteva secunde îmi cade fisa. Stai că s-a uscat. Adică s-a evaporat apa din el. Să ne înțelegem: covrigii de la toate covrigăriile mari conțin așa: făină, zahăr, margarină cu 80% grăsime, amelioratori de vreo 3 feluri.

Nu vă spun din cărți. Am avut 6 covrigării în trecut și am fost personal cu covrigii la laboratorul de analize. La aprox. 105 grame, covrigii aveau în jur de 550-600kcal. Mă puteți crede pe cuvânt sau vă puțeti îmbăta cu apă rece că rețeta de covrigi conține doar apă, făină și sare”, a spus inginerul Valentin Bunea.

Conform specialistului, un covrig cald are 75 g de făină și 25 g apă. ,,Deci, 2 covrigi calzi înseamnă minim 1.100 de calorii.”