Rețeta tradițională de zacuscă reprezintă o combinație de gogoșari, ardei, vinete, roșii sau pastă de roșii. Una dintre cele mai comune probleme semnalate de gospodine are legătură cu cantitatea de ceapă adăugată. Româncele din Moldova au dezvăluit cum procedează pentru a obține un preparat gustos.
Dacă nu ai preparat niciodată zacuscă după rețeta din Moldova, îți recomandăm să ieși din zona ta de comfort și să o faci. Aroma acestui fel de mâncare va fi perfectă. Amestecul pe care îl vei obține va putea fi consumat pe timp de iarnă, dar nu numai, pe felii de pâine proaspătă sau ca aperitiv.
Rețeta tradițională de zacuscă presupune folosirea mai multor legume din grădină sau de la piață, ce trebuie să fie coapte. Majoritatea gospodinelor se confruntă cu următoarea dilemă: câtă ceapă trebuie adăugată în combinația de legume? Iată răspunsul!
Gospodinele din Moldova recomandă ca, la fiecare 25 de gogoșari sau ardei grași, să fie folosit 1 kilogram de ceapă. Leguma trebuie tocată mărunt și adăugată în mixul de legume, pentru a obține un rezultat demn de cărțile de bucate. Va fi savuros!
În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți explică de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara zacuscă după rețeta tradițională moldovenească, dar și ce pași trebuie să urmezi. Toată lumea va fi mulțumită de preparatul final, dacă vei respecta indicațiile gospodinelor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Zacusca pentru iarnă este gata. Recomandat e ca borcanele să fie depuse într-un spațiu răcoros și întunecat, de preferință în cămară sau în beci.