18 dec. 2023 | 22:57

Câtă carne se pune la o sarma şi ce trebuie să faci cu ele după ce le înveleşti. Secretul dezvăluit de bunica Gherghina

Diverse
Câtă carne se pune la o sarma şi ce trebuie să faci cu ele după ce le înveleşti. Secretul dezvăluit de bunica Gherghina
Câtă carne se pune la o sarma şi ce trebuie să faci cu ele după ce le înveleşti. Secretul dezvăluit de bunica Gherghina

Pentru că se apropie sărbătorile, sunt la mare căutare rețetele specifice acestei perioade. Bunica Gherghina, celebră pe TikTok, a decis să ofere și ea sfaturi despre unul dintre cele mai iubite preparate: sarmalele.

Rețeta de sarmale a bunicii Gherghina

Bunica Gherghina reprezintă un adevărat simbol de bunătate, sursă de inspirație și autenticitate pentru sute de mii de români adepți ai rețelelor sociale, oferind o privire autentică și nostalgică asupra copilăriei de altădată.

La vârsta de peste 70 de ani, a devenit o senzație pe internet datorită preparatelor sale delicioase, al căror secrete culinare le împărtășește cu blândețe și naturalețe, captivând publicul cu autenticitatea sa aparte.

Aceasta testează tot felul de preparate pentru nepoții ei, cu care face ravagii pe rețelele de socializare. Bunica de peste 70 de ani emană o energie remarcabilă și rămâne conectată la ritmul vieții moderne. De data aceasta, ne-a dezvăluit cum face ea cele mai bune sarmale.

Ingrediente:

  • carne tocată;
  • varză murată;
  • ulei;
  • orez;
  • bulion;
  • ceapă;
  • pătrunjel;
  • mărar;
  • cimbru;
  • piper măcinat;
  • piper boabe;
  • foi de dafin;
  • ouă;
  • sare.

Câtă carne se pune în sarmale

Bunica Gherghina a detaliat cu atenție fiecare etapă a procesului de preparare al rețetei sale. Descrierea sa a evidențiat că procedura nu este complicată, iar conform afirmațiilor sale, rezultatul final este cu adevărat delicios. Nu ai nevoie de prea multă îndemânare, ci de pasiune pentru gătit.

Află și: Rețeta de cornulețe cu gem a bunicii Gherghina, de pe Tik Tok. Ingredientul de la țară care le dă gustul aromat

Bunica a explicat că se pune carnea într-un bol, adăugând pătrunjel și sare după gust. Apoi, se pun trei linguri de ulei și trei linguri de orez bine spălat, precum și trei cepe mari și trei ouă.

Mai apoi, trebuie să adaugăm trei linguri de bulion și, în final, verdeața. În cratiță se așază bețe de mărar și frunze de varză, peste care se adaugă trei linguri de ulei și bulion. În ceea ce privește umplutura, se pun cimbru și piper măcinat.

În ceea ce privește cantitatea pentru o sarma, bunica a spus clar că se pune cam o lingură de umplutură. Acestea se împachetează cu mare grijă pe un capac, dar se mai modelează și în mână.

„Am pus carea în bol. Presărăm puțină sare. Acum punem trei linguri de ulei și trei linguri de orez, pe care l-am spălat. Adăugăm trei cepe mai mari și punem și cele trei ouă.

Am pus și cele trei linguri de bulion. Ultima dată punem verdeața. În cratița în care punem sarmalele, am pus bețe de mărar și frunze de varză. Acum punem cam trei linguri de ulei peste această varză. Mai punem și trei linguri de bulion pe fundul cratiței.

Punem piper măcinat peste carnea care ne folosește la sarmale și puțin cimbru. Amestecăm carnea și apoi urmează împachetatul sarmalelor. Punem foaia de varză pe capac și luăm cam o lingură de carne și o punem aici.

Împachetăm frumos sarmaua. O mai facem și în mână nițel. Așa făcea mama mea, o mai făcea în mână nițel. Am terminat primul rând. Mai împrăștiem bulion pe aici printre sarmale. Am pus bulion, foi de dafin și piper boabe printre sarmale.

Am terminat sărmăluțele. Am pus foi de dafin, piper boabe și acum varză tocată. Mai trebuie să pun puțin bulion și sunt gata sarmalele. Le pun la foc. Am pus o cană de apă fiartă, vreo patru linguri de ulei și le lăsăm la fiert .”, a spus bunica Gherghina pe TikTok.

Sfaturi pentru cele mai bune sarmale

Alegerea verzei pentru împachetarea sarmalelor este crucială. Este recomandat să eviți varza cu cotorul și nervura principală foarte groase, deoarece aceasta indică prezența frunzelor groase. Frunzele groase pot fi casante și dificil de înfășurat, având tendința de a se sparge în timpul procesului.

Pe lângă acest aspect, varza cu frunze groase se va găti mai greu și ar putea rămâne tare chiar și după fierbere. Optează pentru frunze subțiri de varză murată pentru a obține cele mai bune rezultate în prepararea sarmalelor.

Află și: Ce se adaugă în apa în care se fierb sarmalele. Aşa vor ieşi mai pufoase ca niciodată şi nu se vor sfărâma

Pentru a asigura o textură pufoasă a sarmalelor, este recomandat să înăbușești anterior orezul și ceapa care urmează să fie adăugate în compoziția de carne. Această etapă poate fi realizată prin călirea lor ușoară în apă cu ulei.

Adăugarea unui morcov ras în amestecul de carne conferă sarmalelor un gust distinct și plin de savoare. Este important să nu exagerezi cu cantitatea de orez în compoziție, deoarece acesta se poate terfeli în timpul gătirii.

O măsură moderată, cum ar fi o ceșcuță mică de orez la fiecare kilogram de sarmale, este suficientă pentru a menține echilibrul și consistența dorite.

Dacă dorești o compoziție mai densă și bine legată în sarmale, poți adăuga în amestecul de carne, ceapă și orez, un albuș de ou bătut.

În ceea ce privește condimentele, opțiunile sunt variate, însă cele clasice includ cimbru și boabe de piper negru. Pentru a adăuga o notă distinctivă, poți experimenta cu boabe de ienibahar sau mărar. Pentru cei care apreciază aromele orientale, scorțișoara sau cuișoarele pot fi adăugate ca mirodenii. Alege condimentele în funcție de preferințele tale pentru a obține gustul dorit.

Pentru a obține gustul desăvârșit al sarmalelor, adaugă afumături în compoziție. Este important să nu neglijezi grăsimea, în special dacă ai folosit carne slabă pentru umplutură. Introdu bucăți de costiță afumată, ceafă sau piept de porc printre rândurile de sărmăluțe, iar pentru a intensifica aroma, adaugă câte o frunză de dafin ici și colo.

Un truc important este să previi lipirea sarmalelor de fundul cratiței în timpul fierberii. Înainte de a așeza sarmalele, adaugă un strat de varză tocată fin. Repetă acest proces între rândurile de sarmale și încheie cu un ultim strat de varză tocată.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Un ciclon polar lovește România exact înainte de Crăciun
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Călin Georgescu a luat decizia. A anunțat în direct: Mă dezic total!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
PARTIDELE au BĂTUT PALMA! Anunț privind VIITORUL GUVERN! AU RECUNOSCUT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro