18 dec. 2023 | 18:40

Ce se adaugă în apa în care se fierb sarmalele. Aşa vor ieşi mai pufoase ca niciodată şi nu se vor sfărâma

Utile
Ce se adaugă în apa în care se fierb sarmalele. Aşa vor ieşi mai pufoase ca niciodată şi nu se vor sfărâma
Ce trebuie să pui în apa în care fierb sarmalele pentru a ieşi fragede

De sărbători, românilor nu le lipsesc de pe mese delicioasele sarmale. Masa de Crăciun este incompletă fără acest preparat tradițional, iar în această perioadă, gospodinele se pregătesc deja pentru gătirea lor. Cu toate acestea, ele trebuie să țină cont de un truc genial pentru a avea sarmale perfecte. Aşa vor ieşi mai pufoase ca niciodată şi nu se vor sfărâma!

Sarmalele, preparatul tradițional nelipsit de sărbători

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar sarmalele sunt vedeta de pe mesele românilor. Acestea au o mireasmă și un gust special, dar există și un truc de care trebuie să ții cont atunci când le prepari.

Dacă doriți să aveți cele mai bune sarmale de Crăciun, trebuie să pregătiți prima dată varza. Frunzele de varză murată trebuie puse la desărat în apă călduță. Apoi, spălați căpățâna de varză, înlătură primele două straturi și șterge varza cu un prosop uscat. După care se învelește strâns în folie de plastic și o pui la congelator.

Ce să pui în apa în care se fierb sarmalele

O lăsați peste noapte la congelator, iar mai apoi la frigider. La decongelare, frunzele verzei vor deveni mult mai fragede.

În plus, gospodinele trebuie să țină cont și de carnea folosită la sarmale. Pentru a le prepara, se folosește de obicei o combinație de carne tocată de porc și de vită.

De asemenea, un alt truc pentru a le fierbe cât mai bine și să iasă mai aromate, trebuie să adăugați două linguri de smântână în apa lor. În acest mod, sarmalele vor ieși și mai pufoase. Dacă doriți ca sarmalele să fie mai acre, puteți adăuga zeamă de varză în oala în care ele fierb.

Citește și: Kaizer de casă, reţeta tradiţională. Ce condimente se pun pentru un gust special

Trucul pentru ca sarmalele să nu se fărâmițeze

Sarmalele nu se pot prepara fără orez. De aceea, pentru a fi siguri că sarmalele nu se vor fărâmița în oală, trebuie să alegeți orezul cu bob rotund. În acest mod, orezul cu bob rotund ajută sarmalele să nu se mai fărâmițeze în momentul fierberii.

Totodată, pentru ca orezul să împrumute aromele legumelor, el trebuie călit împreună cu ele.

Citește și: Secretul celor mai gustoase sarmale. Ingredientul care le face fragede cu adevărat, trucul lui Sorin Bontea

Rețeta de sarmale

Ingrediente:

  • două sau trei kilograme de varză murată
  • 600 de grame de amestec de carne tocată de vită și porc
  • o jumătate de ceașcă de orez
  • 200 de grame de ceapă
  • costiță afumată
  • două sau trei linguri de bulion
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • mărar
  • sare și piper – după gust
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Prima dată se aleg cele mai mari frunze de varză pentru sarmale, după care se curăță și se îndepărtează cotorul.

Se curăță și se toacă mărunt ceapa, iar apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Vasul se lasă la foc mic până devine sticloasă. Se adaugă atunci orezul spălat înainte și se mai lasă încă două minute. Amestecă în tot acest timp.

Separat, într-un castron suficient de mare, se pune carnea. Peste ea se adaugă cimbru, mărar tocat, amestecul de orez și ceapă. Secretul cunoscut de bucătarii profesioniști este adăugarea unui pahar cu apă rece – aceasta va ajuta carnea să fie fragedă. Sarea se pune cu grijă, cantitatea variază în funcție și de cât de sărată este varza murată.

Frunzele rămase se toacă și se așază pe fundul oalei. Peste ele se pun cu grijă sarmalele și costița afumată. Urmează bulionul amestecat cu puțină apă, frunze de dafin și boabe de piper. Oala se lasă la fiert, la foc mic, în jur de două ore. Este nevoie să mai completați cu apă dacă este nevoie!

Citește și: Cât timp se fierb sarmalele. Greşeala care le înmoaie, de asta se rup când le iei din oală

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Taxa specială care scumpește cazările și ne pune la plată. Hotărâre importantă
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Călin Georgescu, blocat! Elon Musk, anunț despre România: Cum să nu fie dictator?
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
HIDROELECTRICA dă BANII ÎNAPOI! Facturile pentru DOUĂ luni au fost GREȘITE
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro