26 feb. 2024 | 19:52

Câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt. Aşa se face corect cafeaua la ibric, iese perfectă

Diverse
Câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt. Aşa se face corect cafeaua la ibric, iese perfectă
Știi cum să prepari cafeaua perfectă?

Când vine vorba de această licoare a fiecărei dimineți din viața noastră, nu există o rețetă secretă de cafea. Doar puțină cafea măcinată, puțină apă și sunteți gata să o preparați. Dar, cu toate astea, există o întrebare. Și anume „câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt?” Citește mai departe și află secretul, despre care cei mai buni barista spun că aşa se face corect cafeaua la ibric.

Știi cum să prepari cafeaua perfectă?

Toți o bem, cel puțin odată pe zi, și asta de cele mai multe ori se întâmplă la primele ore ale dimineții. Și în același timp, știm cu toții că această licoare este adesea considerată cea mai bună dimineața din mai multe motive. Un prim motiv ar fi faptul că, după cum se știe, cafeaua conține cofeină, un stimulent natural care poate contribui la creșterea vigilenței și a stării de veghe, iar consumul de cafea dimineața oferă un impuls de energie foarte necesar pentru a începe ziua.

Vezi și: Cât costă cafeaua, ceaiul sau desertul zilei la cel mai inedit local din București. Plătești cât vrei și faci și o faptă bună

Un alt motiv ar fi că, pentru mulți oameni, consumul de cafea dimineața face parte din rutina zilnică și din ritualul lor de dimineață. De asemenea, unii oameni consideră că papilele lor gustative sunt mai receptive dimineața, ceea ce duce la o apreciere sporită a aromelor și aromei cafelei. Liniștea și prospețimea de dimineață pot contribui, de asemenea, la o experiență senzorială mai plăcută.

Câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt. Aşa se face corect cafeaua la ibric, iese perfectă

Dar, tu știi cum să prepari cafeaua perfectă? Deși pentru unii nu mai este niciun secret, și așa cum spuneam la început, nu există o rețetă secretă, unii barista vin și spun că este important să știi câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt.

Știi câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt?

Răspunsul poate fi unul cu multe valențe, dar conform celor mai buni barista, raportul dintre apă și cafeaua măcinată poate varia în funcție de preferințele personale, de metoda de preparare și de tăria cafelei dorite. Cu toate acestea, un punct de plecare obișnuit este de a folosi aproximativ 100 mililitri de apă pentru fiecare lingură, de aproximativ 5 grame, de cafea măcinată.

Vezi și: Diferențele dintre cafeaua arabica și cafeaua robusta. Ce să știi înainte să le consumi

Așadar, pentru 1 linguriță de cafea măcinată, veți folosi de obicei între 100 și 200 mililitri de apă, dar în funcție de preferințe, se pot face ajustări, dar acest raport oferă un bun punct de plecare pentru prepararea unei cești de cafea standard.

Câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt. Aşa se face corect cafeaua la ibric, iese perfectă

Dacă mergem mai departe, pentru a umple o cafetieră standard de 12 cești, aveți nevoie de 12-24 de linguri de cafea măcinată. Acest lucru va produce aproximativ 6 căni de cafea standard. Dar, adevărații pasionați de cafea o fac în funcție de greutate, de obicei un raport de 1 parte de cafea la 18 părți de apă.

Ce beneficii reale are cana de cafea asupra sănătății

Deși primele studii privind cafeaua au sugerat că aceasta ar putea duce la probleme de sănătate, cercetările recente oferă dovezi solide că, de fapt, consumul de cafea are o varietate de beneficii pentru sănătate.

Vezi și: Cafeaua cu ciuperci versus cafeaua cu cicoare. Ce beneficii au și cum se beau

Un consum moderat de cafea, aproximativ 2-5 cești pe zi, este legat de o probabilitate mai mică de diabet de tip 2, de boli de inimă, de cancer de ficat și endometrial, de boala Parkinson și de depresie. Este posibil chiar ca persoanele care beau cafea să își reducă riscul de deces prematur.

Câtă apă se pune la o linguriţă de cafea măcinată, de fapt. Aşa se face corect cafeaua la ibric, iese perfectă

Primele cercetări au asociat cafeaua cu boli care variază de la boli de inimă și astm. Dar specialiștii au remarcat că mulți dintre participanții la acele studii fumau, ceea ce ar fi putut să-i facă pe cercetători să creadă că, în cele din urmă,  cafeaua era responsabilă pentru efectele adverse care sunt acum legate de țigări.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro