31 dec. 2023 | 21:15

Cât vor primi pensionarii cu cele mai mici pensii din ianuarie 2024. Bucurie pentru milioane de seniori

Social
Cât vor primi pensionarii cu cele mai mici pensii din ianuarie 2024. Bucurie pentru milioane de seniori
Începând din ianuarie 2024, pensionarii din România vor primi, lună de lună, mai mulți bani din partea statului român.

Începând din ianuarie 2024, pensionarii din România vor primi, lună de lună, mai mulți bani din partea statului român. Noul an va aduce schimbări importante pentru vârstnicii restrași de pe piața muncii. Milioane de persoane vor avea venituri financiare majorate în 2024.

„Fiecare român va avea o pensie mai bună”

De la 1 ianuarie 2024, pensiile vor crește în România. Anunțul a fost făcut și de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Punctul de pensie va crește cu aproape 250 de lei, va ajunge la 2.032 de lei, iar pensia minimă va crește cu 156 de lei și va ajunge la 1.281 de lei pentru aproape un milion de români.

„În 2024, toți românii vor avea pensii mai mari datorită celor 2 procese. Fiecare român, datorită majorării de la 2 ianuarie, datorită faptului că valoarea punctului de pensie crește, în 2024 va avea o pensie mai bună”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

Citește și: Sute de lei în plus la pensie din 2024 pentru milioane de români, se schimbă formula. Înainte nu se lua în calcul

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024

Astfel, după majorarea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2024, un vârstnic care până în prezent a încasat din partea statului o sumă de 2.500 lei, va primi mai mulți bani. Mai exact, din ianuarie 2024, va încasa o pensie în valoare de 2.845 lei.

O altă veste bună este că, după majorarea din ianuarie 2024, urmează și recalcularea pensiilor românilor, potrivit promisiunilor făcute de guvernanți. Va fi aplicată o nouă lege a pensiilor, majorările fiind estimate între sute și mii de lei, mai ales pentru cei care au muncit mai bine de 25 de ani.

Când și cum va avea loc recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat că majorările pensiilor după recalcularea lor, se vor face în funcție de cele trei elemente esențiale, pe baza cărora se va calcula numărul de puncte: punctele contributive, punctele necontributive și punctele de stabilitate.

Fiecare român va avea un punctaj care se va înmulți cu valoarea punctului de referință, care, în anul 2024, va fi de 81 de lei. Datorită acestui punctaj, pensiile vor fi recalculate.

Citește și: Până la 800 de lei în plus de la stat pentru pensionarii vulnerabili. Cine se bucură de majorarea pensiei, cum se calculează

Peste 3 milioane de pensii se vor mări

Ministrul Muncii a subliniat că nicio pensie a cetățenilor acordată în prezent nu va scădea. Potrivit datelor prezentate de Simona Bucura Oprescu, peste 3 milioane de pensionari, dintr-un total de 4,8 milioane, vor primi mai mulți bani lună de lună de la stat, după recalcularea pensiilor.

„Este foarte important de spus că, pe simulările noastre, pe o situație în care un pensionar care avea indemnizația minimă socială, care astăzi primește 1125 de lei, din 2024, pentru o vechime de 35 de ani, creșterea va fi de 87%. Adică va primi peste 1900 lei.

Este foarte important de știut, datorită punctelor de stabilitate, fiindcă, pentru un român care a muncit peste 25 de ani, se va obține un punctaj suplimentar, pentru fiecare an de muncă”, a spus Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
România nu are rival. Maghiarii s-au supărat tare. Ungaria, de nerecunoscut
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro