În urmă cu 35 de ani, la cazarma de la Târgovişte Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost împuşcaţi de paraşutiştii din plutonul de execuţie. Cei doi soți s-au stins din viață împreună, lângă zidul Corpului de Gardă. Când a murit, dictatorul purta la mână un ceas extrem de scump. Deși au trecut aproape 35 de atunci, sunt mulți care se mai întreabă unde a ajuns și cât valorează acum Rolexul pe care Nicolae Ceaușescu îl avea la mână în ziua execuției! Află toate detaliile în materialul următor!
Moartea soților Ceaușescu a fost un moment revoluționar pentru țara noastră, pentru că a marcat sfârșitul comunismului. Ziua de 25 decembrie 1989 va rămâne întipărită pentru totdeauna în amintirea românilor! La Târgoviște, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost omorâți, cei doi fiind condamnați la pedeapsa capitală.
Cât timp au trăit, soții Ceaușescu duceau o viață luxoasă, fără griji! Cu toate că cetățenii țării aveau dreptul la alimente cu porția sau chiar mureau de foame, Nicolae și Elena Ceaușescu își permiteau orice moft. Cea mai bună dovadă este ceasul extrem de scump pe care dictatorul îl avea la mână când a fost ucis. Nicolae Ceaușescu purta un Rolex de câteva mii de dolari, o sumă extrem de mare la vremea respectivă.
Ceasul respectiv ar fi fost dăruit chiar de Elena Ceaușescu cu ocazia zilei de naștere a partenerului său, în urmă cu ani buni. Nici Elena Ceaușescu nu era mai prejos! În momentul execuției, aceasta purta un palton, creație Yves Saint Laurent, care costa cât o Dacie 1300.
După ce soții au fost împușcați, la ora 14:45, la Târgoviște, ceasul lui Ceaușescu a fost confiscat de procuratură. Conform informațiilor prezentate ulterior, dictatorul purta un Rolex Oyster Perpetual Day-Date de culoare aurie, extrem de costisitor. Cât valorează acum Rolexul pe care Nicolae Ceaușescu l-a purtat în ziua execuției? În prezent, un asemenea ceas costă peste 30.000 de euro. Rolex-ul purtat de Ceaușescu abia fusese lansat în 1956. De asemenea, ceasul lui era marcă exclusivistă, pentru că modelul era primul ceas de mână impermeabil.
Mai mult de atât, pe toată perioada procesului, Nicolae Ceaușescu s-a uitat periodic la ceas, motiv pentru care mulți speculează că Rolexul avea un sistem de emisie-recepție. În procesul verbal, modelul de ceas era descris în felul următor: „Ceas de mână bărbătesc, marca Rolex-Oister-perpetual day-date, confecționat din metal alb, cu brățară din același material și de aceeași culoare”.
Și Elena Ceaușescu purta la mână o brățară de aur, pe care era gravat numele acesteia și data nașterii. Se pare că Ceaușescu , i-ar fi făcut cadou brățara cu câteva luni înainte ca cei doi să moară.
În 1992, procurorii Secției Parchetelor Militare din Parchetul General au predat obiectele confiscate pe 25 decembrie 189 la Banca Națională a României. Printre obiecte se afla și Rolexul lui Ceaușescu. Acesta, dar și alte bunuri, ar fi trebuit expertizate, dar unul dintre procurori a precizat că „expertiza Băncii Naționale nu a mai ajuns niciodată la Parchetul Militar”. Așadar, în prezent, bunurile pe care cei doi soți le-au avut asupra lor atunci când au fost executați se află în posesia Băncii Naționale.
La 4 aprilie 1992, procurorii Secției Parchetelor Militare din Parchetul General au predat acele obiecte la Banca Națională. La predare a existat și o convenție conform căreia toate obiectele urmau să fie expertizate, urmând ca actul de expertiză să fie trimis Parchetului Militar. Unul dintre procurorii implicați, este aproape sigur, „ca expertiza Băncii Naționale nu a mai ajuns niciodată la Parchetul Militar”. Dar, oricum ar fi, Rolex-ul și bijuteriile pe care cei doi le-au avut asupra lor atunci când au fost executați sunt și acum, sau ar trebui să fie, la Banca Națională.
În ultimii 30 de ani, mai multe obiecte valoroase care au aparținut Ceaușeștilor au fost scoase la licitație. Printre ele se numără și articole vestimentare de la marile case de modă, dar și teza de doctorat semnată de Elena Ceaușescu sau cadouri primite în delegațiile oficiale. O piesă pe care colecționarii o consideră una de-a dreptul valoroasă este șapca bărbătească, confecționată din bumbac, ce i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Prețul de pornire al accesoriului vestimentar este de 800 de euro, pentru că vine însoțit de certificatul R.A.P.P.S.