Un anunț de ultim moment, de mare interes pentru foarte mulți angajați de la noi din țară. Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a dezvăluit cât va fi salariul minim din 1 iulie 2024. Valoarea venitului creşte cu câteva sute de lei.
Prezentă la Conferința ”Human Revolution. Resursele Umane – Parteneri în Construirea Viitorului“, Simona Bucura-Oprescu a vorbit despre deficitul cu care se confruntă piața muncii de la noi din țară, dar și despre despre măsurile pe care Guvernul le pregătește pentru a rezolva această problemă.
„Este foarte important să înțelegem nevoia angajatorilor! Dacă acum zece ani angajatorii trăgeau puternice semnale de alarmă cu privire la fiscalitate, astăzi cea mai importantă problemă pe care mediul de afaceri și angajatorii o ridică este legată de lipsa forței de muncă. Aici este zona în care trebuie să venim cu politici clare, trebuie să venim cu politici fundamentate.
Și am făcut și primul pas, fiindcă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a finalizat anul trecut proiectul Reconnect, care este un mecanism de anticipare a tendințelor pieței muncii și care leagă ceea ce formează sistemul de educație din România, fie că discutăm despre licee, universități, învățământ dual, de nevoile angajatorilor și de realitatea pieței muncii, astfel încât să putem să luăm decizii fundamentate”, a afirmat Ministrul Muncii, la evenimentul organizat de Antena 3 CNN.
Marți, 26 martie 2024, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a dezvăluit cât va fi salariul minim din 1 iulie 2024. În condițiile în care viața în România devine din ce în ce mai scumpă, valoarea acestui venit ar urma să crească cu câteva sute de lei.
”La finalul anului trecut am avut o întâlnire în Consiliul Național Tripartit unde orientarea pe care cele trei părți, reprezentanții confederațiilor sindicale, reprezentanții patronatelor și reprezentanții Executivului, este aceea ca de la 1 iulie 2024 să avem o valoare de 3700 de lei salariu minim pe economie”, a transmis ministrul, pentru sursa citată.
Te-ar putea interesa și: Salariu minim de 3.800 de lei în România?! Explicațiile unui analist financiar
Reprezentantul Guvernului a explicat că este important ca valoarea salariului minim „să reflecte ceea ce face angajatul efectiv”, punctând că sunt situații în care se găsesc și alte forme de stimulare a salariaților.
„Atât timp cât acestea sunt legale, și în ceea ce ne privește noi acceptăm asta, dar este foarte important ca atât angajatul cât și angajatorul să găsească un echilibru și să înțeleagă că, până la urmă, salariul declarat este purtător și de contribuții de asigurări sociale, ceea ce într-o zi ne va duce pe fiecare dintre noi în situația de a deveni din asigurat, beneficiar. Iar contribuțiile mai mari vor influența în mod direct și pensiile mai mari”, a mai explicat Simona Bucura-Oprescu în în cadrul Conferinței ”Human Revolution. Resursele Umane – Parteneri în Construirea Viitorului“.
Te-ar putea interesa și: Ce salariu minim au restul țărilor din lume. Pe ce loc se clasează România