Cât trebuie să ții carnea de porc la oală sub presiune. Secrete ca să iasă fragedă și delicioasă
Multe gospodine își doresc să nu piardă mult timp în bucătărie. Iar asta, de multe ori, ține și de modul de preparare al unor rețete culinare. Cei mai iscusiți bucătari au decis să vorbească despre micile trucuri, printre care și cele despre cât trebuie să ții carnea de porc la oală sub presiune. Aceiași bucătari au dezvăluit și câteva secrete ca să iasă fragedă și delicioasă.
Bucătarii au dezvăluit câteva secrete ca să iasă fragedă și delicioasă carnea de porc
Gătitul cărnii de porc poate fi un proces consumator de timp. Dar, așa cum dezvăluie bucătarii pricepuți, cu ajutorul unei oale sub presiune, acest timp este redus considerabil.
Această ustensilă de bucătărie este un aliat pentru cei care doresc să pregătească mese delicioase în mai puțin timp.
Cu toate acestea, este important să cunoaștem timpii de gătire adecvați pentru a ne asigura că preparatul este perfect gătit și fraged. Astfel, am aflat dela cei mai iscusiți bucătari explicăm cât trebuie să ții carnea de porc la oală sub presiune pentru a obține cele mai bune rezultate.
Cât trebuie să ții carnea de porc la oală sub presiune?
Oala sub presiune este un tip de oală care permite ca alimentele să fie gătite la temperaturi mai ridicate decât cele atinse într-o oală convențională.
Acest lucru se realizează prin captarea aburului în interiorul oalei, care crește presiunea internă și, prin urmare, temperatura de gătit. Această metodă este ideală pentru gătitul cărnii, deoarece frăgezește fibrele cărnii în mai puțin timp, obținând o textură fragedă și suculentă.
În cazul cărnii de porc, cunoscută pentru faptul că are un conținut variabil de grăsime și o textură care poate deveni dură dacă nu este gătită corespunzător, oala sub presiune oferă avantajul unei gătiri rapide fără a pierde suculența cărnii.
Conform specialiștilor, după ce ai închis capacul și aduci presiunea la maximum la foc mediu-mare, carnea de porc va trebui să stea timp de 30 de minute.
Ulterior, va trebui să lași presiunea să scadă în mod natural, iar carnea ar trebui să fie fragedă la desfacere. Dacă este încă un pic tare, pune capacul la loc, readu la presiune ridicată și las-o la fiert încă 10-20 de minute.
Dacă ții cont de sfaturi, carnea de proc va fi fragedă și delicioasă
Frumusețea utilizării unei oale sub presiune este timpul redus de gătire, ceea ce înseamnă că o carne de porc suculentă poate fi în farfurie în cel mai scurt timp.
Timpul exact de gătire va varia în funcție de bucată, de grosime și de oala sub presiune pe care o ai. Cu toate acestea, ca o indicație generală, carnea de porc durează în jur de:
- 30 de minute pe kilogram pentru mușciul de porc
- 20 de minute pe kilogram pentru costița de porc
- 15 minute pentru coaste de porc
Nu uita, este esențial să urmezi instrucțiunile oalei sub presiune pentru a obține textura perfectă și pentru a asigura siguranța.