Mulți dintre români fac o greșeală uriașă atunci când gătesc. Din păcate, din acest motiv ajung să aibă facturi uriașe la gaze. Ce să nu mai faci greșit și cum ai putea să ai de plată mai puțin la final de lună?
Una din cele mai des vizitate încăperi din case este cu siguranță bucătăria. Indiferent dacă cei ai casei obișnuiesc sau nu să-și prepare mesele de unii singuri sau doar o servesc și stau la povești acolo. Pentru cei din prima categorie există câteva detalii la care ar trebui să fie mai atenți.
Mulți dintre oameni au deprins o plăcere pentru gătit în pandemie, astfel că și-au cam desfășurat noul hobby în propria casă. Din nefericire, cu toții am luat la cunoștință creșterile din dreptul facturilor, dar asta nu trebuie să te oprească din a prepara bucate pe măsură.
Poți să salvezi puțin din banii pe care îi dai pe factură dacă nu utilizezi cuptorul atunci când chiar nu este necesar. Acesta consumă mult și pentru că în multe dintre cazuri alimentele se fac mai greu într-un astfel de proces decât la abur sau prăjit.
Poți să cauți alternative bune și sănătoase fără a găti în exces. Este util să folosești oale sub presiune pentru a economisi gaz. Acestea reduc din timpul de gătit cu până la 75%, iar în timpul acesta poți să stai liniștit să-ți fac alte treburi sau să petreci câteva clipe cu cei dragi.
De asemenea, dacă știi că ai câteva produse de dezghețat, încearcă să nu folosești aragazul cu setarea specială, ci să-ți faci planul meselor cu o zi înainte și astfel să lași de seara la dezghețat carnea sau legumele pe care le dorești.
Mai mult decât atât, un alt detaliu este legat de tigăi. Poți să economisești gaz dacă ai tigăi adecvate porțiilor tale și ochiurilor de care beneficiază aparatul tău de gătit. Nu folosi recipiente mai mari pentru că distribuția căldurii se va face mai greu, arată viviendoencasa.mx.
„Pentru clienţii casnici – acordarea unei compensaţii unitare în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice şi în valoare de cel mult 33% din valoarea componenţei preţului gazului natural din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale, în condiţiile prevăzute în prezenţa ordonanţa”, precizează unul dintre amendamentele PNL.