Cât trebuie să plătești pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air sau Wizz Air

Cât trebuie să plătești pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air sau Wizz Air
Plata pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air sau Wizz Air

Două zile, cu intensitatea maximă în ultima jumătate de oră când nu se găsește o rochie ce este deja în bagaj, adună un număr de două bagaje. Rochii, pantofi, costume de baie, creme, farduri, pălărie, ochelari. Practic, femeiele, dar și unii reprezentanți ai sexului masculin care au o latură fashion dezvoltată, își împachetează viața în ceva ce poate aduce a o cutie. Trebuie reținut că, pe cât de greu e, pe atât de mult costă. Ryanair, Blue Air sau Wizz Air, fiecare companie are prețul ei.

Plata pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air sau Wizz Air

București, Aeroportul Henri Coandă, aici încep de cele mai multe ori călătoriilor noastre. Cu multe bagaje la purtător, calculul pe kilogram devine dificil în momente de tensiune, așa că e bine ca un preț să fie cunoscut. De pildă, taxa pe un bagaj în extrasezon, la WizzAir, de maximum 10 kilograme, pe zbor, per pasager și per bagaj, este cuprinsă între 5,50 euro și 58 de euro.

În schimb, taxa pe un bagaj în sezon de vârf, de maximum 10 kilograme, în aceleași condiții, pleacă de la 5,50 euro și ajunge la 70,50 de euro. Pentru că cei mai mulți dintre noi nu cântăresc bine ori adaugă ceva chiar înainte de plecare, acasă, fie în aeroport, există și o taxă pentru excesul de greutate al bagajului, care se calculează, de asemenea, în funcțiile de criteriile de mai sus, și se plătește cu 11 euro. Mai multe detalii AICI. 

De ce se pierd bagajele?

În lume, în fiecare an, poate mai puțin ultimul, când au existat restricții dure de zbor din cauza pandemiei, 22 de milioane de bagaje se pierd, iar 5% dintre acestea nu mai ajung niciodată la destinație. La noi, cifra este mai mică decât media internațională. Chiar și așa, frustrarea celui care nu și-a găsit valiza este mare.

Motivele pentru care bagajele se duc în altă parte decât în posesia pasagerului sunt multe. Ele trec printr-un adevărat labirint la aeroport. În plus, pe lângă birograție și mișcări, și oamenii pregătiți de zbor fac greșeli mari înainte de a pleca. Important este să vă sigilați bine valiza și să alegeți una de bună calitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI