Prima țară din Europa în care ar putea înceta restricțiile pandemiei. România a întrerupt zborurile sprea ea

Prima țară din Europa în care ar putea înceta restricțiile pandemiei. România a întrerupt zborurile sprea ea
Prima țară din Europa în care ar putea înceta restricțiile pandemiei. România a întrerupt zborurile sprea ea

Austria ar putea deveni una dintre primele țări din regiune în care se slăbesc restricțiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel că, Guvernul analizează cele mai noi date pentru a vedea dacă s-ar putea relua activitățile publice, notează Bloomberg.

Prima țară din Europa în care ar putea înceta restricțiile pandemiei

Guvernul condus de Sebastian Kurz urmează a analiza datele privind numărul cazurilor de infecție cu COVID-19, urmând să aplice un plan de relansare treptată a economiei, este anunțul făcut vineri de către cancelarul austriac.

„Să nu ne grăbim să tragem, însă, concluzii doar pentru că există unele semnale pozitive. Dar vă pot promite că, dacă datele ne permit, vom face tot ce putem pentru a reveni la normalitate pas cu pas”, le-a replicat Sebastian Kurz parlamentarilor austrieci.

În Austria au fost confirmate 11.506 de persoane pozitive pentru COVID-19 şi 168 de decese, în două săptămâni de la confirmarea primelor cazuri de infecție cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate 377 de noi cazuri de îmbolnăviri și zece decese.

Câte cazuri de coronavirus are România

În țara noastră au fost confirmate până la ora actuală 3.864 infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze strict din surse oficiale. În ce privește numărul deceselor, în total, în România au murit 148 de persoane infectate cu coronavirus. Reamintim că primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

În România a intrat în vigoare ordonanța militară cu numărul 7. Alte noi restricții s-au impus pentru populație, iar orașul Țăndărei a fost închis. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut declarații despre românii din dispora și i-a rugat să nu vină acasă în perioada sărbătorilor pascale:

”Dragi compatrioți, rămâneți acolo unde locuiți, în acest an! Din păcate, aici, vom fi obligați să vă invităm să locuiți în spațiile de carantinare speciale. Acest lucru nu vor face bine nici nouă, nici dvs, nici familiilor. Vă mulțumesc dacă înțelegeți acest lucru. Vă pot garanta că vom ieși din acest episod împreună, depinde doar de noi cât de repede! Dumnezeu să binecuvinteze România și pe dvs, oriunde vă aflați!”, a spus ministrul Marcel Vela.