Cât trebuie să mănânci de Paşte ca să nu ţi se facă rău? De fiecare dată, când vine vremea sărbătorilor, avem tendința să mâncăm mult. Nu că ar fi o problemă, dar excesele nu fac bine. Așa că, ar trebui să știi cât trebuie să mănânci ca să nu ţi se facă rău. Citește mai departe și află ce spune și celebrul nutriționist Mihaela Bilic despre acest detaliul care îţi va asigura sărbători liniştite.
Mai sunt exact două zile până în Duminica Paștelui, și va aduce cu ea mai multă ciocolată de persoană decât vom mânca mulți dintre noi în restul anului la un loc, precum și acele preparate delicioase pregătite de gospodine.
Pentru unii, acest lucru anunță reluarea unui ciclu familiar. Îl puteți urmări în direct pe rețelele de socializare: mai întâi vine lăcomia, selfie-uri cu ouă de Paște, cozonacul, care, în zilele următoare, face loc rușinii, remușcărilor și regretelor că am făcut excese.
Vezi și: Ce este bine să mănânci în duminica de Florii ca să ai noroc și spor în toate
Dar, deși avem tendința de a mânca mult, există riscuri, iar asta se poate rezolva simplu, știind cât trebuie să mănânci de Paşte. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic spune că „Nu mâncați totul la o masă, dacă nu vreți să vă alegeți cu o indigestie!”
„Așteptați apoi 4-5 ore până la masa de prânz, cu ciorbă și stufat. Păstrați pentru masa de seară friptura la cuptor sau la grătar, cu multă salată verde.
Rămâne loc și pentru un pic de dulce, o felie de pască sau de cozonac și o ceașcă de cafea cu lapte sunt gustarea perfectă pentru ceaiul de la ora 5.00”, este recomandarea nutriționistului Mihaela Bilic.
Toate sărbătorile, fie Paștele, fie Crăciunul, necesită un comportament neobișnuit. Dacă de Crăciun trebuie să mâncăm varză de Bruxelles, suntem siguri că în perioada Paștelui puteți forța o ciocolată delicioasă, în formă de iepuraș. Practic, este o lege.
Vezi și: Postul Paștelui 2023. Pe ce dată începe și ce nu este bine să faci
Cu toate astea, este important să știi cât trebuie să mănânci de Paşte, nu de alta, ci ca să nu ţi se facă rău. În perioada asta cele mai multe preparate tradiționale se vor afla pe masa de Paște, dar excesul ar putea fi o problemă. Nutriționistul Mihaela Bilic explică totuși că, în anumite situații, lucrurile ar putea sta cu totul altfel:
„Preparate tradiționale pe bază de carne de miel: borș, friptură, drob, stufat. Niciunul dintre ele nu reprezintă un pericol pentru siluetă dacă degresăm carnea înainte să o gătim și evităm să adăugăm ulei în exces în compoziția mâncării.
Oul fiert este prin definiție un prieten al curei de slăbire. Consumați-l fără frică, stimulează secreția sucurilor biliare și ușurează digestia. Cu o singură condiție, să folosim muștar în loc de maioneză!”, spune nutriționistul.
Cu atâtea delicii pe masă este greu să te abții, dar asta nu înseamnă totul, Mihaela Bilic spunând că „o masă de sărbătoare nu înseamnă doar mâncare”:
„Nu uitați că o masă de sărbătoare nu înseamnă doar mâncare, ci și atmosferă plăcută, conversație, socializare.
Bucurați-vă alături de cei dragi de o plimbare în aer liber, micile excese culinare pot fi compensate rapid cu un pic de mișcare. Paște fericit!”, spune Mihaela Bilic.
Acum ca știi cât trebuie să mănânci de Paște, ține cont de recomandările Mihaelei Bilic, și așa eviți să-ți strigi ziua de Paște.