Cât trebuie să lași pastele la fiert, de fapt. Secretul celor mai buni bucătari

de: Mariana Olteanu
05 10. 2023

Pastele se numără printre cele mai îndrăgite feluri de mâncare. Însă, uneori chiar și cele mai mici greșeli le pot ruina. Spre exemplu, foarte mulți se întreabă cât trebuie să lași pastele la fiert. Iată ce spun bucătarii! Vei rămâne surprins. Nu te-ai fi așteptat la acest lucru.

Cât trebuie să lași pastele la fiert

Foarte puțini știu că pastele trebuie gătite cu 2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj. Dacă nu ținem cont de aceste lucruri, există riscul ca acestea să fie mult prea fierte.

Foarte mulți bucătari obișnuiesc să fiarbă pastele cu două minute mai puțin decât recomandările de pe ambalaj. Aceștia ne oferă asigurări și suțin că acestea se vor găti în continuare dar în sos. De asemenea, acestea nu vor fi nici prea moi și nici prea tari. În plus, acestea vor avea timp să-și extragă aromele. Gustul te va surprinde.

Citește și: Când se adaugă pastele în apă, de fapt. Greşeala care te face să pierzi mult timp şi bani

Cum se fac pastele?

Pentru început, trebuie să turnăm o cantitate mare de apă într-o cratiță. Ulterior, în aceasta se adaugă sare și, opțional, o crenguță de rozmarin pentru un plus de aromă.

Când apa începe să fiarbă, puteți să adăugați pastele. Acestea se gătesc cu 2 minute mai puțin decât timpul indicat pe ambalaj. Spre exemplu, dacă pe pachet scrie 9 min pentru, gătește-le doar 7 min.

Citește și: Cum face chef Sorin Bontea pastele carbonara. Ce pune în tigaie să le dea gustul: „Îmi lasă gura apă”

Secretul unor paste ca la carte

Ulterior, pastele se scurg într-o strecurătoare. Apa rămasă de la ele se pune într-un bol. Într-o cratiță separată se pune sosul. Peste acesta se adaugă pastele care se fierb la foc mic. De asemenea, puteți opta pentru adăugarea unei linguri de apă în sos. În așa fel, pastele vor avea consistența dorită.

Dacă veți ține cont de aceste recomandări, pastele vor ieși ca la carte, adică nici prea moi dar nici prea tari. Mai mult, în acest fel, acestea vor absorbi toate aromele din sos.

Bucătarii atrag atenția și susțin că dacă nu gătim pastele în sos, trebuie să respectăm timpul indicat pe ambalaj. De asemenea, acest truc este valabil doar pentru spaghetele cumpărate din magazin, indiferent de marca acestora.

Citește și: Ce brânză se pune la pastele carbonara, de fapt. Secretul bucătarilor italieni pentru un gust autentic