Cât timp trebuie să lași cafeaua în ceașcă până când se așază zațul

Cât timp trebuie să lași cafeaua în ceașcă până când se așază zațul
Când se așază zațul pe fundul cănii cu cafea

Dacă există un ritual al cafelei pe care toată lumea ar trebui să-l învețe, este prepararea acesteia la ibric. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu această tehnică avem câteva sfaturi. Iată cât trebuie să lași cafeaua în ceașcă până se așază zațul.

Cât trebuie să se lase la limpezit cafeaua, pentru a se decanta zațul

Există dovezi despre consumul de cafea sau despre cunoașterea arborelui de cafea de la începutul secolului al XV-lea, în mănăstirile din Yemen, răspândindu-se în curând la Mecca și Medina.

Până în secolul al XVI-lea, a ajuns în restul Orientului Mijlociu, India de Sud, Persia, Turcia, India și Africa de Nord. Cafeaua s-a răspândit apoi în Balcani, Italia și în restul Europei.

Cafeaua de acasă

Pentru mulți dintre noi, cafeaua de dimineață este modul în care începem ziua. Având atât de mulți oameni care lucrează de acasă chiar și acum, nu mai putem merge la cafenea sau să împărtășim o băutură la serviciu cu colegii. Este timpul să luăm lucrurile serios în mâinile.

Pentru pasionații de cafea care doresc să prepară o ceașcă mai bună acasă cu boabe de cafea măcinate, iată niște metode populare de preparare manuală a cafelei pe care să le luați în considerare, dincolo de aparatul de cafea automat de uz casnic. Metoda dumneavoastră preferată se va reduce la gustul, timpul și tehnica personală!

Prepararea cafelei la ibric

Ibricul este cea mai veche metodă de preparare a cafelei și a fost inventat de către otomani. Aceștia foloseau ibric di alamă, pe care îl puneau pe foc sau nisip. Nisipul ajută la distribuirea uniformă a căldurii pe toată suprafața ibricului.

Gustul cafelei poate să fie diferit în funcție de metoda de preparare care este folosită, dar și de cafeaua care este utilizată. Iată care sunt pașii care trebuie urmați în prepararea cafelei la ibric și cât timp trebuie să lași cafeaua în ceașcă pentru a se așeza zațul.

Ingredientele folosite pentru prepararea cafelei la ibric

Cantități recomandate sunt:

  • 160 ml de apa pentru o ceașcă de cafea
  • 10 grame de cafea măcinată (2 lingurițe cu vârf/pentru o ceașcă).

Pentru a prepara cafeaua la ibric se procedează în felul următor. Se pune apa în ibric. Acesta se pune la foc moderat. Când apa ajunge la 90 de grade, se pun cele 1o grame de cafea măcinată. Se amestecă cu o linguriță, se ia de pe foc și se acoperă ibricul, pentru a se infuza cafeaua. După câteva minute se poate turna în ceașcă. Aceasta trebuie să fie lăsată timp de 3-5 minute în ceașcă pentru a se așeza zațul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI