Bulionul de roșii este folosit în foarte multe rețete, fiind preferat în fiecare sezon. Mulți români își doresc să îl facă acasă pentru a se asigura că folosesc ingredientele pe care le doresc, dar cât trebuie să fiarbă, de fapt, roșiile?
Sucul de roșii se prepară ușor și este extrem de rezistent, așa că poți opta pentru a prepara o cantitate mai mare pentru a nu te munci de fiecare dată atunci când îți dorești să adaugi puțin bulion în diferite feluri de mâncare.
Bulionul de roșii nu îți fură mult timp, dar este important să se respecte un anumit timp de fierbere pentru ca acest suc delicios să te mulțumească pe tine, dar și pe cei dragi. Există anumite secrete ce te vor ajuta de fiecare dată!
Înainte de a face suc de tomate, asigură-te că mergi la piață și cumperi roșii de sezon, pentru ca savoarea lor să fie pusă în evidență în bulion. Apoi, alege bine cantitățile și gândește-te câte borcane sau sticle cu acest suc vrei să ai în cămară.
Timpul de fierbere al roșiilor este unul orientativ, așa că trebuie să ții cont de cantitatea de tomate, de cât de suculente sunt ele, de forma pe care o are oala în care le pui, de consistența dorită dar și de puterea pe care o are flacăra de la aragaz.
Ingredientele pentru bulion sunt simple, așa că o să ai nevoie de 6 kilograme de roșii coapte, 2 tije cu frunze de țelină, 3 lingurițe rase de sare neiodată și o bucățică de hrean. Începe prin a tăia tomatele în sferturi și a le da prin mașina de tocat. Cojile și semințele trebuie puse separat.
Sucul obținut se pune într-o oală încăpătoare și înaltă, ce se așează direct pe foc. Acesta trebuie să fie mediu spre mare. Se adaugă frunzele de țelină, bucățica de hrean curățată și sarea neiodată pentru un plus de gust.
Bulionul trebuie să fie lăsat la fiert până când consistența este una dorită, groasă sau fluidă. În cazul în care spuma roșie de la suprafață dispare, înseamnă că sucul de roșii este gata. Acesta trebuie să scadă, dar și să fie amestecat din 15 în 15 minute.
În momentul în care este gata, bulionul trebuie lăsat la răcit și transferat în sticle sau borcane sterilizate, dar este necesar și să renunți bucata de hrean și frunzele de țelină înainte de a pune totul la păstrare, în cămară.