Cât timp se prăjesc chiftelele în tigaie. Pontul gospodinelor ca să iasă aurii și crocante, ca la mama acasă
Unul din cele mai simple preparate, și gustoase în același timp, sunt chiftelele. Dar, pentru a ieși exact așa cum trebuie, este importat cât timp se prăjesc chiftelele în tigaie. De fapt, este pontul gospodinelor ca să iasă aurii și crocante, ca la mama acasă.
Pontul gospodinelor ca să iasă chiftelele aurii și crocante, ca la mama acasă
După cum bine se știe, pentru a face chiftele, carnea tocată, cum ar fi carnea de vită, va fi condimentată și uneori aromată cu ingrediente precum ceapă tocată, ierburi și condimente, apoi va fi modelată în bile mici înainte de gătire.
De obicei, chiftelele au o dimensiune cuprinsă între o cireașă mare și o minge de golf. Rețetele precum chifteluțele suedeze și chifteluțele de inspirație italiană sunt adesea preparate cu un amestec de carne de vită și porc, dar chifteluțele pot fi preparate cu orice carne roșie, vânat, pasăre sau un amestec.
Chifteluțele apar într-o gamă largă de bucătării și acest lucru nu este surprinzător, deoarece sunt simple de servit, ușor de mâncat și reprezintă o modalitate bună de a face ca o cantitate relativ mică de carne să fie folosită mai mult.
Unul din ponturile gospodinelor, ca să iasă moi la interior și crocante la exterior, sunt ingredientele pe care le adaugi în carnea tocată, de la ou și până la un vârf de bicarbonat.
Gospodinele știu cât timp se prăjesc chiftelele în tigaie
Dar, în afară de modul de pregătire al cărnii, la care adaugi restul de ingrediente, este cât timp se prăjesc chiftelele în tigaie.
Pe lângă faptul că, prepararea acestora doar cu carne și condimente poate duce la uscarea chiftelei sau la destrămarea acesteia în timpul gătitului, timpul de prăjiere este exterm de important.
Din acest motiv, multe rețete includ un ingredient obligatoriu în compoziția de chiftele, precum oul, și un ingredient de umplutură, precum pesmetul. Aveți nevoie doar de o cantitate mică de ou, pentru a ajuta chifteluța gătită să își păstreze forma și nu ar trebui să diminueze aroma sau textura cărnii.
Așa ies chiftelele aurii și crocante
Dar când vine vorba de prăjirea lor, gospodinele spun că trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă, este să le prăjiți în jur de 10-15 minute la foc mediu, în funcție de mărimea lor. Se prăjesc până când nu mai sunt roz la mijloc și orice zeamă curge limpede.
Acest pas se face nu înainte de a încinge o tigaie la foc mediu. Se adaugă puțin ulei, se lasă să se încingă, apoi se adaugă chiftelele. Se prăjesc până devin aurii pe toate părțile, timp de 2 minute pe fiecare parte.