27 mart. 2024 | 11:41

Ce să adaugi la final în compoziția de chiftele. Gustul e cu totul deosebit, se vor topi în gură

Sfaturi Culinare
Ce să adaugi la final în compoziția de chiftele. Gustul e cu totul deosebit, se vor topi în gură
Trucuri pentru ca chiftelele să iasă delicioase

Chiftelele reprezintă un preparat adorat de români și sunt și ușor de preparat. Asta dacă ținem cont de sfaturile bucătarilor cu experiență. Pentru ca ele să iasă perfecte și să aibă un gust deosebit, iată ce să adaugi la final în compoziția de chiftele. Trebuie să țineți cont de acest truc!

Trucuri pentru ca chiftelele să iasă delicioase

Chiftelele sunt nelipsite din orice bucătărie. Majoritatea gospodinelor apelează la ele când vor să prepare ceva rapid de mâncare. Aceste biluțe din carne sunt preferatele românilor. Se pot mânca simple, dar pot fi și garnituri pentru alte preparate. Chiftelele sunt ușor de gătit, însă unele gospodine mai greșesc când fac compoziția.

Prima dată trebuie să avem în vedere câte ouă folosim. Dacă nu sunt suficiente, carnea din chiftele se va destrăma rapid. Bucătarii recomandă să folosim un ou pentru fiecare kilogram de carne. În plus, nu trebuie să punem carne congelată la chiftele, ci carne proaspăt tocată.

Unele gospodine aleg să le prepare din carne de porc, iar altele din carne de pui sau vită. Rețeta cu porc are mai multă grăsime, dar puteți să folosiți și combinație de carne, spre exemplu porc cu vită.

Vezi și: Cât timp rezistă chiftelele în frigider. Multe românce nu știu și își pun sănătatea în pericol

Ce să adaugi la final în compoziția de chiftele

Pentru ca ele să aibă un gust fabulos, există un ingredient care nu trebuie să lipsească. Alegerea cărnii este destul de importantă când preparăm chiftele. Spre exemplu, este recomandat să folosim combinații de carne, cum ar fi de porc și vită! Acest amestec oferă un echilibru perfect între gust și textură.

De asemenea, pentru ca chiftelele să iasă perfecte, nu uitați să adăugați mărar! Verdeața le va adăuga un gust cu totul deosebit și special. Puteți adăuga la chiftele și puțină boia de ardei iute sau scorțișoară, pentru că vor transforma complet gustul chiftelelor.

Rețeta tradițională de chiftele

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine albă uscată (cca 100 g), înmuiată în lapte
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 lingură mărar tocat
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • făină
  • ulei.

Mod de preparare:

Prima dată se pun feliile de pâine într-un bol adânc și se acoperă cu lapte. Se lasă la înmuiat timp de 10 minute. Între timp, carnea tocată de porc se pune într-un alt vas. Se adaugă ouăle, cățeii de usturoi și ceapa, date prin răzătoarea cu găuri mici, mărarul, pătrunjelul, cimbrul, sarea și piperul.

După ce s-au înmuiat bine, se adaugă și feliile de pâine, stoarse de lapte, și se amestecă carnea cu toate ingredientele până se obține o compoziție legată.

Vasul se acoperă cu folie de plastic alimentară și se bagă la frigider pentru 30 de minute. Carnea se va amesteca cu toate mirodeniile, iar chiftelele vor ieși pufoase și gustoase. După ce ați scos carnea de la frigider, se formează chifteluțe mici, cam de mărimea unei nuci. Apoi se tăvălesc prin făină și se așază pe un tocător de lemn.

Punem apoi ulei într-o tigaie aderentă și se pun chiftelele în uleiul încins. Indicat este să aplatizați puțin biluțele de carne înainte de a le pune în tigaie.

Chiftelele de porc se prăjesc cca 6 minute, la foc moderat, câte 3 minute pe fiecare parte. După ce s-au rumenit pe ambele părți, se scot pe o farfurie în care ați așezat hârtie absorbantă. Se servesc calde sau reci. Poftă bună!

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro