În perioada mai rece a anului, gospodinele se axează pe rețetele unor preparate bogate în calorii și sosuri. Pe lângă sarmale, tocănițe, ciorbe, supe și alte delicatese, expertele îți recomandă să gătești o mămăliga ca la bunica acasă. Câte minute trebuie lăsată la fiert, de fapt.
Te-ai întrebat vreodată cum se prepară cea mai gustoasă mămăligă? Desigur, rețeta necesită doar câteva ingrediente, care se regăsesc, cu siguranță, la tine în cămară, dar foarte multe gospodine fac greșeala asta, atunci când țin preparatul pe foc.
În ceea ce privește timpul ideal de fierbere al mămăligii, internauții susțin că preparatul se ține pe foc pentru maximum 15 minute, înainte de a fi scoasă din cratiță și servită într-o farfurie, alături de brânză, smântână sau ardei iute.
Urmează pașii de mai jos și vei găti cea mai bună mămăligă. Rudele, prietenii și toți cei dragi se vor linge pe degete, după ce vor gusta preparatul făcut de tine.
Citește și Secretul pentru mămăliga moale. Ce să adaugi în oală după ce ai pus apa la fiert
Pentru început, vei lua un ceaun sau oală, în care vei încălzi laptele, sarea şi o linguriţă de unt până ce va începe să fiarbă. Apoi, trebuie să presari o lingură de mălai în lapte.
De îndată ce laptele a început să fiarbă din nou, vei turna tot restul mălaiului dintr-o dată şi vei amesteca puternic pentru aproximativ un minut.
În continuare, vei adăuga brânza şi restul de unt. Se dă focul mic, în timp ce vei continua să amesteci cu simț de răspundere, fără să schimbi direcţia.
Astfel, vei observa cum mămăliga se îngroașă şi se desprinde de pe marginile ceaunului. Potrivit gospodinelor, mămăliga se ține pe foc aproximativ 10-15 minute.
După ce s-a scurs timpul, tot ce rămâne de făcut este să scuturi ceaunul şi să răstorni, imediat, mămăliga pe un platou cald. La final, mămăliga se taie felii şi se servește fierbinte, alături de sarmale, smântână și câteva bucățele de ardei iute.
Citește și Secretul pentru mămăliga perfectă. Ce să adaugi la fiecare 5 minute când o fierbi