28 nov. 2022 | 21:00

Cât timp se fierbe mămăliga, de fapt. Aşa o mai prepară doar gospodinele de la ţară

Diverse
Cât timp se fierbe mămăliga, de fapt. Aşa o mai prepară doar gospodinele de la ţară
Cat timp se fierbe mamaliga, de fapt. Asa o mai prepara doar gospodinele de la tara

În perioada mai rece a anului, gospodinele se axează pe rețetele unor preparate bogate în calorii și sosuri. Pe lângă sarmale, tocănițe, ciorbe, supe și alte delicatese, expertele îți recomandă să gătești o mămăliga ca la bunica acasă. Câte minute trebuie lăsată la fiert, de fapt.

Secretul pentru cea mai gustoasă mămăligă

Te-ai întrebat vreodată cum se prepară cea mai gustoasă mămăligă? Desigur, rețeta necesită doar câteva ingrediente, care se regăsesc, cu siguranță, la tine în cămară, dar foarte multe gospodine fac greșeala asta, atunci când țin preparatul pe foc.

În ceea ce privește timpul ideal de fierbere al mămăligii, internauții susțin că preparatul se ține pe foc pentru maximum 15 minute, înainte de a fi scoasă din cratiță și servită într-o farfurie, alături de brânză, smântână sau ardei iute.

Urmează pașii de mai jos și vei găti cea mai bună mămăligă. Rudele, prietenii și toți cei dragi se vor linge pe degete, după ce vor gusta preparatul făcut de tine.

Citește și Secretul pentru mămăliga moale. Ce să adaugi în oală după ce ai pus apa la fiert

Ingrediente

  • 3 ceşti lapte dulce
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură unt
  • 1 ceaşcă şi jumătate de mălai
  • 200 g brânză telemea
  • 1 ceaşcă de smântână

Mod de preparare

Pentru început, vei lua un ceaun sau oală, în care vei încălzi laptele, sarea şi o linguriţă de unt până ce va  începe să fiarbă. Apoi, trebuie să presari o lingură de mălai în lapte.

De îndată ce laptele a început să fiarbă din nou, vei turna tot restul mălaiului dintr-o dată şi vei amesteca puternic pentru aproximativ un minut.

În continuare, vei adăuga brânza şi restul de unt. Se dă focul mic, în timp ce vei continua să amesteci cu simț de răspundere, fără să schimbi direcţia.

Astfel, vei observa cum mămăliga se îngroașă şi se desprinde de pe marginile ceaunului. Potrivit gospodinelor, mămăliga se ține pe foc aproximativ 10-15 minute.

După ce s-a scurs timpul, tot ce rămâne de făcut este să scuturi ceaunul şi să răstorni, imediat, mămăliga pe un platou cald. La final, mămăliga se taie felii şi se servește fierbinte, alături de sarmale, smântână și câteva bucățele de ardei iute.

Citește și Secretul pentru mămăliga perfectă. Ce să adaugi la fiecare 5 minute când o fierbi

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'Sunt cea mai binecuvântată! Doamne, îți mulțumesc!' Lidia Buble, anunț de ultimă oră pentru fanii ei. Artista e în culmea fericirii! Felicitări!
Unica.ro
Cartofi pai la cuptor. Rețetă sănătoasă, fără ulei
EVZ.ro
Cum va arăta casa Valeriei Lungu. Imagini cu viitoare locuință a influenceriței: “Încă din adolescență visam…”
Spynews
3 milioane de români primesc scrisoare de avertizare. Vor fi taxați în plus din 1 aprilie 2025
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ROMÂNUL din ECHIPA lui TRUMP! Președintele SUA, ajutat de un ROMÂN
Mediaflux
Cătălin Bordea, urare "specială" de ziua de naștere a lui Radu Bucălae. Ce fotografie a publicat juratul iUmor / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro