12 nov. 2022 | 23:03

Secretul pentru mămăliga moale. Ce să adaugi în oală după ce ai pus apa la fiert

Diverse
Secretul pentru mămăliga moale. Ce să adaugi în oală după ce ai pus apa la fiert
Secretul pentru mămăliga moale

Există preparat mai românesc decât acest celebru fel de mâncare ce a fost consumat, la noi în țară, încă din secolul al XVII-lea? Este destul de simplu de făcut, dar pentru un rezultat ca la mama acasă, va trebui să ții cont de fiecare dată de câteva sfaturi și trucuri la care apelează cele mai iscusite gospodine. Îți vom dezvălui secretul pentru mămăliga moale. Află ce să adaugi în oală după ce ai pus apa la fiert.

Care este secretul pentru mămăligă moale

Oare există român căruia să nu îi placă mămăliga sau care nu a mâncat o porție, măcăr o dată în viață? Este nelipsită de lângă sarmale, la mesele de sărbătoare, însă unii se bucură de ea ca fel de sine stătător, cu brânză rasă, smântână sau iaurt.

Cu toate că pare o mâncare cât de poate de simplă, prepararea ei îi poate pune pe unii în dificultate. Cu toate astea, vei putea spune adio emoțiilor și bătăilor de cap dacă vei ține cont de trucurile și sfaturile din rândurile de mai jos, care sunt, de fapt, armele secrete ale celor mai iscusite gospodine de la noi din țară.

Consistența ei este o problemă pentru cei mai mulți. Secretul pentru mămăliga moale este nu este vreun ingredient special. Tot ce trebuie să faci este să adaugi în apă, imediat după ce o pui la fiert, un praf de sare și un praf de mălai. Restul mălaiului se adaugă în apă abia după ce aceasta a început să fiarbă, dar înainte de a clocoti.

Trucuri și sfaturi

Ca să obții o mămăligă cu textură fină, fără cocoloașe, trebuie să torni întreaga cantitate de mălai treptat, puțin câte puțin, în ploaie.

Aceasta trebuie amestecată, folosind o lingură de lemn, pe tot parcursul fierberii. În acest mod, te vei asigura că se fierbe uniform și nici nu se va lipi de vas.

Dacă folosești mălai de țară, ține cont de faptul că acesta trebuie fiert cu 15 minute mai mult față de cel din comerț.

După ce a fiert, se recomandă ca mămăliga să se scoată pe un tocător de lemn. Tocătorul va absorbi excesul de apă din mămăligă.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro