06 sept. 2024 | 11:06

Cât timp se fierbe dulceața de prune, de fapt. Așa o prepară gospodinele de la țară

Sfaturi Culinare
Cât timp se fierbe dulceața de prune, de fapt. Așa o prepară gospodinele de la țară
Cat timp se fierbe dulceata de prune, de fapt

Dulceața de prune este una dintre cele mai iubite conserve de toamnă, perfectă atât pentru micul-dejun, cât și ca ingredient în prăjituri sau deserturi. Cu echilibrul său perfect între dulce și acrișor, această dulceață devine un deliciu versatil în orice bucătărie. Află cât trebuie fiartă pentru a obține consistența ideală și trucurile folosite de gospodinele de la țară.

Dulceața de prune, preferata gospodinelor

Timpul de fierbere este esențial pentru a obține o dulceață de prune perfectă. De regulă, dulceața se fierbe între 45 de minute și o oră, dar acest interval poate varia în funcție de cât de coapte sunt prunele sau de cantitatea de zahăr folosită. Este important să fierbi dulceața la foc mediu și să amesteci ocazional pentru a preveni lipirea și arderea.

Pe măsură ce dulceața începe să fiarbă, redu focul și îndepărtează spuma care se formează la suprafață. Pentru a verifica dacă dulceața este gata, pune o picătură pe o farfurie rece: dacă nu curge, înseamnă că are consistența perfectă.

Cum se prepară pentru a ieși perfectă

Pentru o dulceață de prune aromată și bine legată, gospodinele de la țară recomandă să folosești prune coapte, dar nu foarte moi. Acestea au un conținut optim de zahăr și pectină, elemente esențiale pentru o dulceață bine închegată.

Un alt truc este să lași prunele tăiate în jumătăți să stea câteva ore cu zahărul, astfel încât sucul lor să se elibereze, ușurând procesul de fierbere.

La fierbere, folosește o cratiță adâncă pentru a evita stropirea, iar sucul de lămâie adăugat în ultimele minute va păstra culoarea vie a dulceții și va împiedica zahărul să cristalizeze.

Citește și Când se pune lămâia în dulceața de vișine. Așa știi sigur că nu face mucegai în borcane!

Consistența perfectă. Cum o testezi?

Pe lângă timpul de fierbere, un alt factor esențial pentru succesul dulceții de prune este consistența. După 45 de minute de fierbere, poți testa dacă dulceața este gata prin metoda farfuriei reci.

Dacă picătura de dulceață se solidifică și nu curge, atunci ai obținut textura ideală. Dacă încă este prea lichidă, mai lasă dulceața să fiarbă 10-15 minute, apoi testează din nou.

Dulceața de prune este un preparat tradițional care, cu un pic de răbdare și atenție, poate fi savurat pe tot parcursul anului, fie pe o felie de pâine cu unt, fie ca ingredient în deserturi.

Citește și Cât a ajuns să coste un borcan de dulceață de cireșe în magazinele Kaufland. Românii au avut un șoc la raft!

Parteneri
De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit familia. Soția fostului mare fotbalist a spus totul
Redactia.ro
Zodiile care vor da lovitura, până la finalul lunii septembrie. Viața acestor nativi o să se schimbe total, reușitele nu se vor mai lăsa așteptate
Click.ro
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii, poate vreţi să mergem la o familie, două”
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Val de concedieri în România. Investitorii străini pleacă
EVZ.ro
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews
Ora de iarnă 2024. UE a luat decizia. Se mai schimbă ora în weekend?
Capital.ro
S-au despărțit cu mare scandal și abia acum au finalizat divorțul! Ce se va întâmpla cu fetițele lor după ce vedeta și-a acuzat soțul că le-a răpi
Avantaje
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
Mediaflux
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
E scandal între ispita Mădălina și Dani Ungureanu de la Insula Iubirii. Ce acuzații grave îi aduce bărbatul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro