Cât timp se acordă voucherele de 250 de lei. Românii trebuie să știe asta

Cât timp se acordă voucherele de 250 de lei. Românii trebuie să știe asta
De Ziua Copiilor, pensionarii primesc voucherele de 50 de euro

Începând de astăzi, conform ordinului aprobat de Guvern, cei peste 3 milioane de pensionari vor intra în posesia voucherelor de 50 de euro. Sistemul de distribuție va fi, fie pe card, fie prin intermediul angajaților din Poșta Română. În conținutul ordonanței se stipulează clar faptul că voucherele de 50 de euro vor fi distribuite odată la două luni pentru categoriile de pensionari vizate.

De Ziua Copiilor, pensionarii primesc voucherele de 50 de euro

Începând de astăzi, o anume categorie de pensionari vor primi din partea statului voucherele de 50 de euro, nominale. Este vorba de cei care încasează de la stat o pensie sub 1.500 de lei, pensionari care și-așa de-abia își duc traiul de zi cu zi.

„La 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va începe emiterea și distribuirea celor peste 2,5 milioane de vouchere sociale, un demers care va sprijini categorii importante de români, cetățeni vulnerabili, să treacă în condiții mai bune peste această perioadă dificilă marcată de crize multiple.

Prin ordonanța de urgență de astăzi au fost reglate o serie de elemente tehnice care să faciliteze implementarea acestui proiect, parte a pachetului Sprijin pentru România.”, anunța purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, pe 30 mai.

De aceste vouchere, conform OUG, vor mai beneficia și cei cu dizabilități, precum și familiile care fac dovada unor venituri reduse. Pentru a putea intra în posesia acestor vouchere, aceste categorii sociale vor trebui să depună o cerere care să ateste situația socială la primăriile de sector, în cazul capitalei, și la primăriile locale din țară, Conform OUG 63/2022 și a Ordinului nr. 846/2022 emis pe 26 mai de Ministerul Muncii.

Marcel Boloş spune până când vor putea fi acordate voucherele

Invitat recent într-o emisiune, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat cam până când vor putea fi acordate aceste vouchere de 50 de euro pentru păturile sociale nevoiașe din România. Conform acestuia, există resursele neecsare pentru a susține acest proiect pe următorii 5 ani, adică până în 2027.

„Unul din subiectele de negociere cu Comisia Europeană a fost ca pe viitor şi pentru păturile sociale care vor fi cele mai afectate de rata inflaţiei, şi în funcţie de cum va evolua rata de sărăcie extremă la nivelul României, să putem să acordăm facilităţi, dacă decizia aceasta va fi luată în coaliţie, până la sfârşitul anului 2027.”, a declarat Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la Antena 3.

Conform oficialilor din guvern, numărul beneficiarilor se ridică la aproximativ 3 milioane de oameni, iar bugetul pentru acest program se ridică la 3,1 miliarde de lei, bani alocați deja.

Urmăriți Playtech.ro și pe