Ouăle proaspete, chiar și cele cu coajă curată, netedă, pot conține bacterii numite Salmonella care pot provoca boli de origine alimentară, adesea numite „intoxicații alimentare”. Iată cât timp rezistă ouăle în frigider.
Prezența bacteriilor în interiorul unui ou este ceea ce, în cele din urmă, îl determină „să se facă rău” sau să se strice. Cu toate acestea, păstrarea unui ou la temperatura frigiderului (4 ° C) încetinește înmulțirea bacteriilor și ajută la prevenirea pătrunderii acestora în coajă.
Refrigerarea este atât de eficientă în controlul creșterii bacteriilor încât, în combinație cu coaja de protecție și enzimele unui ou, ouăle refrigerate rareori se deteriorează – atâta timp cât au fost manipulate și depozitate corespunzător.
Calitatea ouălor scade în timp. Aceasta înseamnă că buzunarul de aer dintr-un ou crește, iar gălbenușul și albul devin mai subțiri și mai puțin elastice. În cele din urmă, poate pur și simplu să se usuce în loc să se strice. În ciuda acestor schimbări, un ou poate rămâne perfect sigur de mâncat mult timp.
Ouăle nu vor rămâne bune pentru totdeauna și există un moment în care veți dori să le aruncați.
Puteți ajuta la păstrarea ouălor în siguranță luând decizii înțelepte de cumpărare la magazinul alimentar:
Depozitarea corectă a ouălor poate afecta atât calitatea, cât și siguranța: