Cine nu preferă castraveții murați? Fie că sunt în oțet sau în saramură, aceste murături sunt nelipsite de pe masa românilor, mai ales în perioada iernii. Dar știi cât rezistă castraveții murați în frigider după ce ai deschis borcanul? Iată când nu trebuie să-i mai mănânci.
Murăturile pot fi păstrate mult timp, chiar până la doi ani dacă sunt bine conservate. Dar dacă desfaci borcanul cu castraveți murați și nu îi consumi, în cele din urmă se strică.
Murăturile pe care le cumperi de la frigidere sunt murate printr-un proces de conservare mai puțin amănunțit, care le oferă un termen de valabilitate mai scurt. În schimb, murăturile de pe raft sunt fermentate și pasteurizate, ceea ce înseamnă că pot sta la temperatura camerei timp de câțiva ani. Pot fi consumate în siguranță, dar calitatea lor va scădea.
Dar cât rezistă castraveții murați în frigider după ce ai deschis borcanul? După ce ai desfăcut borcanul nu trebuie păstrat mai mult de trei luni.
Regulile pentru depozitarea murăturilor sunt ușor de urmat. Dacă acestea sunt vândute la frigider, bagă-le direct în frigider când ajungi acasă. Dacă sunt vândute la raft, pune-le într-un dulap sau la subsol până când deschizi borcanul.
Cum îți dai seama că murăturile nu mai sunt bune? Primul semn care își arată că murăturile s-au stricat este mirosul, care se va schimba de la plăcut acidulat la unul foarte puternic, acru, care merge mână în mână cu un gust mai acru. Murăturile tale nu ar trebui să fie mult mai acre decât erau când ai deschis borcanul.
Apoi te uiți la culoare și textură. După un timp, sucul de murături devine tulbure, iar murăturile devin maronii. În plus, nu mai sunt crocante ca la început. Dacă sunt desfăcute de mult timp apare mucegaiul, deoarece aciditatea sucului de murături nu va împiedica formarea acestuia. iar în acest caz, este bine să arunci tot borcanul.
De asemenea, recipientul în care murăturile sunt puse la murat trebuie să fie bine închis după fiecare utilizare. Un capac etanș previne contaminarea și menține aroma și textura castraveților.
În plus, folosește întotdeauna ustensile curate pentru a scoate castraveții din borcan pentru a evita introducerea bacteriilor în borcan.