Cât timp ai voie să păstrezi ciorba în frigider, în funcție de tipul ei. Acum nu o mai greșești

Cât timp ai voie să păstrezi ciorba în frigider, în funcție de tipul ei. Acum nu o mai greșești
Cat timp ai voie sa pastrezi ciorba in frigider, in functie de tipul ei. Acum nu o mai gresesti

Un videoclip de TikTok a devenit viral pe rețelele sociale, după ce gospodinele au dezvăluit cât timp trebuie să păstrezi mai multe feluri de ciorbă în frigider. Iată câte ore se ține oala cu ciorbă sau supă la rece, în funcție de conținutul preparatului.

Câte zile trebuie să ții ciorba la frigider

Atunci când prepari o ciorbă delicioasă de legume, ciuperci, vită sau pui, este important să știi cât timp este indicat să depozitezi oala în frigider, pentru ca preparatul să nu se acrească.

Pentru că sărbătorile pascale se apropie cu pași rapizi, gospodinele pregătesc borșul de miel, un preparat nelipsit de pe masa de Paște. De aceea, este important să știi cum se depozitează mâncărurile lichide în refrigerator.

Potrivit unui videoclip devenit viral pe Tiktok, ciorba trebuie lăsată la rece pentru maximum 3 sau 4 zile, în funcție de tipul ei, după cum urmează:

  • ciorba de legume se ține maximum 24 de ore
  • ciorba sau supa de pui se scoate după 48 de ore
  • ciorba de porc sau vită se depozitează la rece pentru maximum 72 de ore
  • ciorba de ciuperci se ține la frigider pentru 24 de ore

În cazul în care vorbim despre ciorba acrită cu borș, zeamă de varză sau lămâie, se mărește valabilitatea conținutului cu 24 de ore.

@crisstherussian Conform ГОСТ (Russian National Standard) #invatapetiktok #fyp #pfy #trending #fy #fypシ #fyyyyyyyyyyyyyyyy #viraltiktok #trending #viral ♬ Che La Luna – Louis Prima

Trucuri geniale pentru ca ciorbele și supele să fie depozitate corect

Înainte de a depozita oala cu supă/ciorbă la frigider, iată câteva îndemnuri de la gospodine:

  • Trebuie să fie rece. În interiorul camerei frigorifice trebuie menținut un regim de temperatură stabil. E important de reținut faptul că fluctuațiile de temperatură alterează calitatea alimentelor.
  • Ciorba trebuie păstrată într-un recipient de email sau sticlă, fiind recomandat să le eviți pe cele din plastic.
  • Vasele trebuie plasate în zona cea mai răcită a camerei frigorifice. Care raft este cel mai rece este indicat în instrucțiunile pentru aparatele de uz casnic.
  • Numai mâncarea complet răcită poate fi pusă în frigider. Mâncarea se va răci rapid dacă vasele sunt așezate într-un castron cu apă rece.
  • Nu uita să închizi foarte bine capacul oalei.
  • Poți congela supa, ciorba și borșul, deoarece preparatele rămân comestibile pentru câteva luni.