Cât te costă lunar întreținerea unui câine. Suma pe care o scoți din buzunar pentru hrană și veterina

Cât te costă lunar întreținerea unui câine. Suma pe care o scoți din buzunar pentru hrană și veterina
Cat te costa lunar intretinerea unui caine. Suma pe care o scoti din buzunar pentru hrana si veterinar

Toți stăpânii iubitori de căței știu că patrupedul nu este doar un animal de companie, ci un adevărat membru al familiei, care merită iubire, înțelegere și îngrijire. În acest articol, vei afla cu exactitate ce costuri presupune întâmpinarea unui blănos în viața ta, precum și costurile lunare ce implică îngrijirea și creșterea sa.

Precum orice altă ființă, cățelul tău are nevoie de multă iubire, îngrijire, un cămin primitor și condiții foarte bune de viețuire.

Important de menționat este că, atunci când te decizi să ai grijă de un animal de companie, acesta poate fi achiziționat de la pet-shop, crescătorii speciale sau de la proprietari care au deja prea mulți pui și vor să-și mai facă loc în propria gospodărie. O altă metodă extrem de populară este să adopți un cățel.

În ceea ce privește suma costurilor lunare de întreținere a câinelui, precum vizitele la veterinar, procurarea hranei, jucării și alte activități amuzante, acestea pot fi trecute pe o listă, pentru a reuși, astfel, să te organizezi mult mai bine.

Costurile pentru mâncare

Un câine mănâncă de cel puțin două ori pe zi, în special dacă este pui și se află în perioada de creștere. Pe lună, proprietarii de câini pot cheltui sume cuprinse între 400 și 1.000 de lei, în funcție de mâncarea preferată a blănoșilor lor.

Pe lângă mâncarea lor specială, formată din bobițe, cățeii preferă diferite snacks-uri, pe post de recompensă.

De asemenea, e important să ții cont de faptul că, în cazul în care patrupedul suferă de anumite alergii sau afecțiuni, trebuie să-i adopți un regim alimentar specific, în funcție de recomandările medicului său veterinar.

Costurile pentru veterinar

În fiecare an, câinii trebuie duși la cabinetul veterinar pentru vaccinul anual, plus deparazitările interne și externe, în funcție de caz. Prețurile diferă în funcție de politica și sumele stabilite de fiecare clinică în parte, dar o medie te poate duce până la 300 de lei.

De asemenea, asigurarea de sănătate pentru câini este extrem de importantă, precum cea pentru oameni. Asigurarea variază în funcție de rasa, vârsta și starea de sănătate a blănosului tău. În medie, te poate costa 200 de lei pe an.

Costurile pentru jucării

Aici vorbim de cea mai plăcută parte a cheltuielilor pentru prietenul tău necuvântător. În funcție de preferințele animalului tău de companie, jucăriile și accesoriile pentru câini, precum pătuțul său, lesa, zgarda și jucăriile te pot face să scoți o sumă de maximum 200 de lei pe lună.