Câinele tău zgârie locul în care doarme? Explicația este mai profundă decât ai fi crezut

Câinele tău zgârie locul în care doarme? Explicația este mai profundă decât ai fi crezut
Câinele tău zgârie locul în care doarme? Ce indică acest obicei, potrivit specialiștilor din medicina veterinară.

Câinele tău zgârie locul în care doarme, înainte de a se odihni? Probabil ai remarcat că acționează astfel deseori. Uneori, se poate ca acest gest să fie inofensiv. Alteori, însă, poate fi un indiciu al unor probleme serioase. De obicei, nu este un motiv de îngrijorare. Află în rândurile următoare când este cazul să îți pui întrebări cu privire la acest tip de comportament al câinelui.

Câinele tău zgârie locul în care doarme?

Zgârierea de către câini (în cazul tuturor vârstelor) a locului în care aceștia se odihnesc nu reprezintă altceva decât un instinct natural. Acesta este un mod prin care animalele de companie își marchează teritoriul, sunt de părere specialiștii din domeniul veterinar.

Câinii își folosesc lăbuțele cu scopul de a oferi locului în care se odihnesc un miros de-al lor, specific. În acest fel, se vor simți suficient de confortabil pentru a se odihni în locul cu pricina, potrivit News9.com.

În schimb, dacă animalul de companie suferă de stres sau are stări de anxietate, lucrurile s-ar putea agrava. Este foarte posibil ca acesta să înceapă să zgârie locul în care doarme mai des sau mai puternic și să provoace deteriorări. De asemenea, se poate să observați cum începe să se joace agresiv cu mai multe lucruri din casă.

În astfel de situații, specialiștii recomandă să ajutați câinele să facă față comportamentului său anxios. Ați putea să încercați să îi distrageți atenția cu o jucărie. Scărpinatul animalului de companie va ajuta, de asemenea, la reducerea stresului. Dacă nici acest lucru nu funcționează, este recomandat să duceți câinele la un consult la medicul veterinar.

Ce trebuie să știi despre acest tip de comportament

Dacă vă surprindeți câinele dând târcoale locului în care doarme, nu vă îngrijorați. Acest tip de comportament este, din nou, un instinct natural. Pe vremuri, când câinii trăiau mai mult în sălbăticie, obișnuiau să se învârtă în cerc într-o anumită zonă pentru a le transmite prădătorilor că fac parte dintr-o haită și că nu sunt singuri.

Dacă animalul de companie zgârie locul în care doarme doar atunci când schimbați lenjeria sau păturile, încercați să îi asigurați un mediu care să îi fie cât de cât cunoscut. Cumpărați-i, de exemplu, mai multe jucării asemănătoare, pe care să i le dați să se joace. Când schimbați lenjeria, oferiți-i jucăriile cu pricina pentru a nu simți că se află într-un mediu străin.

Nu uita, însă, că zgârierea locului în care se odihnește câinele este absolut normalăși instinctuală. Dacă sunteți de părere că situația a scăpat de sub control, asigurați-i câinelui o pătură care să îl facă să se simtă confortabil. Astfel, se va relaxa.

Urmăriți Playtech.ro și pe