09 nov. 2020 | 19:48

Cât i s-a mărit pensia lui Gabriel Oprea. A ajuns la o sumă uriașă

Știri generale
Cât i s-a mărit pensia lui Gabriel Oprea. A ajuns la o sumă uriașă
Ce pensie uriaşă primeşte Gabriel Oprea de la stat Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

După scandalul în care a fost implicat în urmă cu cinci ani, la moartea poliţistului Bogdan Gigină, fostul preşedinte UNPR candidează independent la alegerile parlamentare. Cu această ocazie, Gabriel Oprea a fost nevoit să îşi publice declaraţia de avere, din care reiese că a ajuns să primească de la stat o sumă uriaşă. Iată cât i s-a mărit pensia politicianului!

Ce pensie uriaşă primeşte Gabriel Oprea

În 2015, fostul vicepremier a ieşit din politica românească în urma accidentului pe care l-a suferit poliţistul Bogdan Gigină. Iată, însă, că Gabriel Oprea candidează pe 6 decembrie 2020 la alegerile parlamentare pentru un mandat de deputat, în municipiul București. Astfel, acesta şi-a publicat declaraţia de avere din care reiese că pensia politicianului a suferit schimbări majore.

Cu un venit actual de 17. 687 de lei din indemnizaţia de fost senator şi pensia militară, acesta susţine că îşi întreţine familia care nu are niciun fel de venituri. Conform celor dela Bugetul.ro, pensia militară a lui Gabriel Oprea a crescut de la 612, în 2015, lei la 8.035 de lei, în 2019. În 2016, acesta deja declara o pensie de zece ori mai mare, ajungând la 6.095 de lei pe lună.

Ce pensie uriaşă primeşte Gabriel Oprea de la stat

Ce pensie uriaşă primeşte Gabriel Oprea de la stat

Gabriel Oprea candidează pentru un mandat de deputat

Preşedinte al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor ”Mihai Viteazul” (UMPMV), Gabriel Oprea a anunţat că, prin candidatura sa independentă, doreşte să reprezinte drepturile militarilor şi poliţiştilor în Parlamentul României, la nivelul Comisiei de Apărare.

„Am revenit la UNPR. M-au ales colegii iarăşi preşedinte. Suntem într-un proces cu PMP-ul şi până atunci am hotărât să îi reprezint, la cererea lor, a militarilor, a poliţiştilor, prin asociaţie şi din Parlamentul României, Comisia de Apărare.

Această asociaţie a militarilor şi poliţiştilor este singură a militarilor şi poliţiştilor activi şi rezervişti. Nu aş vrea să spun vorbe mari. Dar am această autoritate – şi morală, şi profesională – să îi strâng în jurul meu, pe toţi militarii şi poliţiştii din tot sistemul de securitate. Mă refer la militarii din Ministerul Apărării, militari, jandarmi, pompieri, poliţişti din Ministerul de Interne. Tot ceea ce înseamnă securitate naţională a României.

Vreau să ştiţi, plus-minus, aceşti oameni reprezintă aproximativ 500.000 de oameni. Aproximativ 300.000 de activi şi 200.000 de rezervişti.

În momentul când au fost acuzaţii împotriva mea, am acţionat ca un militar. Mi-am dat demisia din toate funcţiile. Şi din funcţia de vicepremier, şi din cea de preşedinte de partid, şi din cea de senator. Chiar dacă toţi senatorii au votat să nu înceapă urmărirea penală împotriva mea – considerând că nu sunt vinovat de vreun accident – mi-am dat demisia şi astăzi sunt independent”, a spus politicianul, conform Agerpres.ro.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro