17 feb. 2023 | 07:55

Cât este darul la botez în 2023. Suma pe care trebuie să o pună în plic nașii sau invitații

Diverse
Cât este darul la botez în 2023. Suma pe care trebuie să o pună în plic nașii sau invitații
Venirea pe lume a unui bebeluș, o bucurie fără margini

Cel mai important moment din viața unui cuplu este venirea pe lume a unui bebeluș. În aceeași măsură, un alt moment important, acum în viața de familie, este creștinarea bebelușui, sau botezul. Deși pare desuet să vorbim în termeni economici, dar și botezul, din păcate, a devenit o discuție economică, având în vedere contextul și prețurile, și, în cele din urmă, este important să știi cât este darul la botez în 2023.

Venirea pe lume a unui bebeluș, o bucurie fără margini

Diferitele religii au propriile credințe și practici. Acestea le apreciază deoarece sunt semnificative și poartă o semnificație spirituală serioasă. Botezul este una dintre practicile semnificative în rândul religiei creștine la copiii mici. Este o tradiție care se face în majoritatea bisericilor pentru nou-născuți și bebeluși. Se face pentru a semnifica renașterea și curățarea spirituală. Mulți oameni o asociază cu botezul, chiar dacă are mai multe componente. Nou-născuții sunt întotdeauna botezați prin stropirea cu apă pe cap, li se dă un nou nume creștin și se țin rugăciuni pentru copil.

Un botez nu are un cost fix sau chiar un interval consistent. În mod normal, bisericile posedă resursele necesare pentru a efectua un botez și o vor face gratuit. Cu toate acestea, nașii micuțului și familia persoanei botezate vor cheltui adesea bani pentru ceremonie și cadouri pentru a accentua ocazia. Tradiția de a ne boteza micuții datează de multe secole, iar ideea de a petrce această zi alături de familie și apropiați a evoluat în timp, iar astăzi majoritatea fac acest gen de petreceri în restaurante, sau așa cum era în trecut, într-un spațiu mai intim, sau acasă. Așa că, hai să vedem cât este darul la botez în 2023.

Vezi și: Ce este bine să faci cu lumânarea de la botez. Obiceiul pe care puțini români îl știu

Află cât este darul la botez în 2023

Dar, indiferent unde părinți s-au decis să sărbătorească creștinarea bebelușului, totul are rațiuni economice, vorbind aici strict de costurile unui astfel de eveniment. Știm foar bine că nașii aleși de cei doi părinți ai bebelușului se vor ocupa, din punct de vedere financiar, de cele de trebuință pentru micuțul bebeluș pentru ziua botezului, de la hăinuțe și până la cinstirea preotului care va face slujba de botez. De cealaltă parte, dacă părinții decid să facă petrecerea la restaurant, aici lucrurile se schimbă, de obicei sumele pentru un astfel de eveniment fiind relativ împărțite între nașii de botez și părinți.

Vezi și:Ce spune prenumele bebelușului tău despre succesul lui în carieră. Puțini părinți știu asta

Știm, este ciudat să vorbim în termeni economici, când vine vorba de un botez, dar realitatea este că fără bani nu prea poți face nimic, și atunci, dacă vorbim despre cât este darul la botez în 2023, va trebui să vă faceți un calcul serios al veniturilor și să luați în considerare că sumele vehiculate astăzi sunt între 750 și aproape 1.000 de lei, în funcție de menu oferit în restaurant, de local și de numărul de membrii ai familiei voastre. Din păcate, deși este un moment la fel de important, dar rațiunile economice priemază și în această situație. Așa că, mare atenți, calculați-vă veniturile bine, deoarece acum știi cât este darul la botez în 2023.

Parteneri