14 dec. 2022 | 17:57

Ce spune prenumele bebelușului tău despre succesul lui în carieră. Puțini părinți știu asta

Diverse
Ce spune prenumele bebelușului tău despre succesul lui în carieră. Puțini părinți știu asta
Ce spune prenumele bebelușului tău despre succesul lui în carieră

Pare bizar, însă există studii ce au demonstrat o legătură între prenumele unei persoane și succesul în carieră. Chiar dacă nu crezi că acesta i-ar putea influența viitorul, nu strică să ai toate informațiile în momentul în care alegi numele bebelușului.

Prenumele asociate cu succesul în carieră

Cu toate că nu ne naștem cu el, nu ni-l alegem și nici nu îl primim după ce începe să ni se contureze personalitatea, unele studii susțin că prenumele ales pentru bebeluș îi va influența preferințele, antipatiile, precum și succesul în carieră.

Dr. Alfred Mehrabian, de la Universitatea din California, și-a dedicat atenția unei cercetări inedite. A identificat care care sunt cele mai populare prenume din Statele Unite ale Americii ce sunt asociate cu persoanele care au rezultate fabuloase pe plan profesional.

Așadar, dacă îți dorești să îți „ajuți” copilul în viitoarea carieră, poți alege pentru el unul dintre numele asociate cu succesul. În 2008, sociologii au dezvăluit că persoanele cu prenume comune tind să își găsească mai ușor un loc de muncă decât persoanele cu prenume neobișnuite.

Potrivit studului, persoanele care au prenume ce încep cu litera „A” și cu litera „B” au șanse mai mari să exceleze din punct de vedere academic decât persoanele ale căror prenume încep cu literele „C”, „D” și „F”. Astfel, bebelușii botezați „Amelia” sau „Ava” ar avea șanse mai mari să aibă succes pe plan profesional.

Citește și: De ce se scrie inițiala tatălui în documente. Detaliul la care nu te-ai gândit niciodată

Laura Wattenberg, fondatoarea site-ului „Baby Name Wizard”, a explicat că prenumele „Ava” este perceput ca fiind unul „plăcut” și „de încredere”, în timp ce „Amelia” este ușor de pronunțat. În plus, ambele pot fi folosite în mai multe țări ale lumii, deci și în România.

Site-ul „The List” precizează că în aceeași categorie intră prenumele Michael (Mihai), Stephanie (Ștefania) și Charles, acestea având o conotație pozitivă, „plină de speranță”.

Cele mai ciudate nume din România

Cu toate că alegerea numelui pe care copilul abia născut îl va purta toată viața este o responsabiloitate uriașă pentru părinți, unii aleg să opteze pentru variante…neobișnuite.

Astfel, există 22 de români cu prenumele Ministru, zece care au fost botezați Președinte, 219 Bețivu, Prostu (1 persoană), Nebunu (850), Blegu (515), sau Expertiza (1), Justiţia (2), Poliţia (3), Facultatea (2), Farmacia (1), Portocala (65), Lămâia (18) şi Semafor (1), chiar și un Hitler.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Piața imobiliară. Evoluția prețurilor, ultimele calcule
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Capital.ro
Ingredientul banal care îți face mobila din bucătărie să strălucească. Trucuri pentru curățenia de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro