Cât durează vacanța de vară, în 2019. Aceasta s-ar putea prelungi, la cererea Vioricăi Dăncilă

Cât durează vacanța de vară, în 2019. Aceasta s-ar putea prelungi, la cererea Vioricăi Dăncilă
Cât durează vacanța de vară, în 2019

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației să ia în considerare posibilitatea începerii anului școlar mai târziu decât arată ordinul guvernamental. Cât durează vacanța de vară?

Cât durează vacanța de vară, în 2019?

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, miercuri, ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, să prelungească vacanța de vară cu încă o săptămână. Inițial, ministrul Educației stabilise, prin ordin guvernamental, începerea cursurilor pe data de 9 septembrie, iar Dăncilă îi cere să analizeze posibilitatea începerii anului școlar pe 16 septembrie.

”Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu să luați în calcul începerea anului școlar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură așteptată de elevii din România”, a declarat premierul, la începutul ședinței de guvern.

Conform mediafax.ro, ministrul va purta discuții, luni, cu reprezentanții profesorilor și părinților, pentru prelungirea vacanței cu încă o săptămână.

„Ministrul Educaţiei va purta discuţii, luni, cu reprezentanţii părinţilor şi a profesorilor, cu privire la prelungirea vacanţei cu încă o săptămână, respectiv până pe 16 septembrie. Propunerea vine din partea premierului Viorica Dăncilă”, au declarat surse guvernamentale pentru

Cât durează vacanța de vară, în 2019. Aceasta s-ar putea prelungi, la cererea Vioricăi Dăncilă
Dăncilă dorește prelungirea vacanței cu o săptămână

Reamintim că, în luna mai, Andronescu a declarat că nu intenționează să prelungească vacanța elevilor după data de 9 septembrie. De asemenea, a adăugat că, atunci când a stabilit structura anului de învățământ, a luat în considerare numărul de zile de școală care determină și numărul de ore. În final, acestea, cumulate, determină, ”recunoașterea sau nu a diplomelor pe care școlile noastre le elaborează și sigur că dacă vom găsi o formulă mai rațională decât asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic împotrivă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI