Viorica Dăncilă, despre cazul de la Caracal: „Îi vom pedepsi drastic pe toți cei implicați”

Viorica Dăncilă, declarații la MAI după ședința CSAT

Viorica Dăncilă a anunțat că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis numirea lui Mihai Fifor ca interimar la MAI. Premierul a declarat că „românii trebuie să continue să creadă în MAI” și a precizat că toți cei care au dat dovadă de incompetență în cazul crimei din Caracal ar trebui pedepsiți drastic.

Viorica Dăncilă, declarații la MAI după ședința CSAT

Premierul a spus că prima sarcină a lui Mihai Fifor, care va asigura interimatul la Ministerul Afacerilor Interne, va fi să solicite de urgență verificări în modul de funcționare a inspectoratelor de poliție și în respectarea procedurilor.

„Mă voi implica personal în eficientizarea instituțiilor statului, pentru că este evident că sunt multe disfuncționalități. Prima sarcină a domnului Fifor va fi să solicite de urgenţă în toate judeţele ţării verificări privind modul de funcţionare a Inspectoratelor de Poliţie, a modului în care sunt respectate procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Am discutat în CSAT despre restructurare, despre modificări legislative care sunt atât de necesare, care să pedepsească mult mai drastic asemenea comportamente. Lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar nu trebuie abandonată luptă împotriva criminalilor, a celor care destabilizează societatea”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a mai spus că vrea să convoace Parlamentul într-o sesiune extraordinară și să dea o Ordonanță de Urgență care să rezolve disfuncționalitățile din sistem.

„România nu este țara violatorilor. Nu este țara proxeneților(…) Avem datoria morală de a-i pedepsi pe cei vinovați. Rezultatele sunt cele care contează. Avem nevoie de o abordare care să aducă plus valoare. Am toată disponibilitatea de a chema Parlamentul într-o sesiune extraordinară și de a da o OUG care să relementeze toate disfuncționalitățile. Dacă vom ieși cu declarații politice nu vom rezolva problemele”, a adăugat Dăncilă.

Declarațiile au fost făcute la sediul MAI, după ce prim-ministrul a anunțat că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis numirea lui Mihai Fifor ca interimar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI