Odată cu apariția noii tulpine Omicron COVID, oamenii au intrat în alertă și se preocupă și mai mult de starea lor de sănătate. Mai mult de atât, persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu doza unică de la Johnson&Johnson sunt curioși cât de mult durează protecția serului în fața virusului păcătos. Iată ce spun reprezentanții firmei.
Joi, 6 ianuarie, reprezentanții firmei Johnson&Johnson, cei care au creat doza unică de vaccin anti-COVID, au făcut anunțul oficial privind durata protecției serului împotriva coronavirusului.
Oficialii companiei susțin că persoanele care s-au imunizat cu vaccinul de la Johnson&Johnson sunt protejați până la șase luni de la injectare.
Mai mult de atât, patronii Johnson&Johnson susțin că protecția contra virusului COVID-19 ar începe să scadă din a patra lună de la vaccinare, spre deosebire de serurile de la Moderna și Pfizer, a căror protecție ar începe să se ducă după două luni de la imunizarea prin vaccin, scriu cei de la Mediafax.
De asemenea, patronii companiei Johnson&Johnson au declarat că au realizat un studiu, pe baza datelor a 168 de milioane de persoane. J&J susțin că nu s-ar fi constatat nicio diminuare a protecţiei în cazul formelor grave care necesită internare la terapie intensivă pentru toate cele trei vaccinuri.
Săptămâna trecută, oficialii U.E. au anunțat că Austria va interzice certificatul verde COVID bazat pe vaccinarea populației cu monodoza de la Johnson&Johnson, o decizie luată de la sfârșitul anului trecut de către guvernul austriac.
Măsura este valabilă atât pentru călătorii cât şi pentru accesul în spaţiile unde este cerut acest certificat. Așadar toți cei care vor vrea să își rezerve o vacanță în acest an în Austria ar fi bine să vadă care sunt condițiile de acces în țară și în centrele publice.
Potrivit unui studiu realizat de experții sanitari din Germania, persoanele care s-au vaccinat cu doza unică de la Johnson&Johnson s-ar fi infectat de COVID într-un număr mai mare decât cei imunizați cu Moderna sau Pfizer.
În octombrie 2021, milioane de oamneni, inclusiv austrieci, au fost infectați cu tulpina Delta COVID. În urma unor cercetări după apariția variantei Omicron, specialiștii ar fi ajuns la concluzia că vaccinul de la Johnson&Johnson nu ar fi extrem de eficace împotriva acestei noi tulpini.
Drept urmare, Austria a renunțat la vaccinarea populației cu serul de la Johnson&Johnson, iar certificatele verzi digitale COVID bazate pe această doză au expirat pe data de 3 ianuarie 2022.