Raed Arafat, avertisment crunt despre pericolul care îi pândește pe români: „Vă recomand să aveţi mare grijă!”

Raed Arafat, avertisment crunt despre pericolul care îi pândește pe români: "Vă recomand să aveţi mare grijă!" Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Șeful DSU, Raed Arafat, trage un semnal de alarmă vizavi de pericolul reprezentat de sursele care vor să dezinformeze și să instige la nerespectarea măsurilor de siguranță împotriva răspândirii COVID-19. În urmă cu puțin timp, medicul a transmis un mesaj pe Facebook prin care avertizează cetățenii să se ferească de acele persoane care răspândesc minciuni.

Dezinformarea publică, un pericol pentru sănătatea românilor

Pe fondul unei explozii a numărului de cazuri și a atingerii unui record absolut de îmbolnăviri, secretarul de stat în MAI le recomandă cetățenilor să se informeze despre situația actuală din surse sigure, deoarece în această perioadă au apărut mulți manipulatori care vor să influențeze și să instige populația împotriva autorităților care gestionează pandemia.

Cei cu minciunile şi fake news nu se opresc! În continuare se încearcă prin orice metodă posibilă să răspândească minciuni care să facă oamenii să refuze să respecte sfaturile, recomandările şi regulile care se referă la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.

Mai jos aveţi încă un exemplu de manipulare şi dezinformare postat pe un cont de Facebook din Timişoara”, a dezvăluit, duminică, Raed Arafat pe Facebook, postând o imagine cu mesajul la care se referă.

În acea știre falsă se susţine că șeful DSU ar fi declarat că toate DSP-urile din ţară vor fi conduse de personal medical, iar Armata va identifica suspecţii de coronavirus.

Astfel de dezinformări şi manipulări sunt menite să destabilizeze comunităţile şi să instige specialiştii şi populaţia împotriva celor care gestionează pandemia. În continuare va recomand să aveţi mare grijă de unde vă informaţi”, a concluzionat Arafat.

Sistemul medical începe să fie depășit de situație

Medicul Raed Arafat a atenționat românii cu privire la criza sanitară care se întrevede. Din păcate, numărul cazurilor de COVID-19 nu scad, ba dimpotrivă, ele cresc, vineri depășind 1.300 de cazuri de îmbolnăviri. Duminică s-au înregistrat 1.145 de cazuri noi și 41 de decese, un număr extrem de ridicat care ridică multe semne de întrebare în rândul autorităților.

În prezent, în România s-a depășit pragul de 60.000 de cazuri, ceea ce reprezintă o presiune asupra spitalelor, și în special pe secțiile de Terapie Intensivă.

Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată. Nu e o situație obișnuită. Când ai un accident mare, durata e mică, reacția e rapidă și se termină. Aici suntem deja de câteva luni de zile. E normal să apară multe tentative de a ataca părerile specialiștilor, de a contesta deciziile autorităților.

Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă. Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită, unde a fost nevoie să mutăm pacienți de la unități sanitare care nu mai aveau cum să-i primească sau să-i asiste în alte zone unde existau locuri libere„, a declarat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI