04 mai 2023 | 18:31

Cât de des trebuie udate lăcrămioarele, de fapt. Așa vor înflori mai mult timp

Diverse
Cât de des trebuie udate lăcrămioarele, de fapt. Așa vor înflori mai mult timp
Cat de des trebuie udate lacramioarele, de fapt. Asa vor inflori mai mult timp

Indiferent că locuiești la bloc sau vrei să te bucuri de o grădină cât mai diversificată, cu multe flori parfumate și viu colorate, iată tot ce trebuie să știi despre plantarea lăcrămioarelor. Aceste plante delicate necesită îngrijire deosebită. Cât de des trebuie udate florile în cauză.

Secretul îngrijirii celor mai frumoase lăcrămioare din grădină

Ca să te asiguri că vei avea cele mai frumoase lăcrămioare din grădină, trebuie să alegi foarte atent ghivecele în care vei pune plantele.

Recipientele trebuie să fie găurite în partea de jos, pentru a nu inunda plantele și excesul de apă să se scurgă în farfuria specială care vine cu ghiveciul. Lăcrămioarele se plantează într-un sol cu pH între 5 și 6.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este faptul că pământul în care vei cultiva lăcrămioarele trebuie să fie turbă sau un amestec de sol de flori și rumeguș. Trebuie să fie un pământ aerisit, prin care apa să se poată scurge.

După ce vei cumpăra bulbi de lăcrămioare de la florărie, aceștia trebuie plasați în apă călduță pentru câteva ore, pentru ca ei să absoarbă necesarul de apă.

În continuare, vei tăia un centimetru din rădăcini, după care vei face o gaură în centrul ghiveciului plin de pământ unde vei planta bulbii, apoi vei acoperi cu restul de turbă.

Citește și Cu ce să stropești trandafirii de păduchi, de fapt. E un truc genial, scapi imediat de probleme

Cât de des trebuie udate lăcrămioarele

Nu uita să plasezi ghivecele cu lăcrămioarele proaspăt plantate într-o cameră luminoasă și răcoroasă. Aceste flori trebuie ferite de lumina puternică a soarelui.

În ceea ce privește procesul de irigare, lăcrămioarele pot fi udate o dată pe zi, dimineața sau seara, având grijă ca la ceva timp după udare să scurgi apa în exces din farfuria ghiveciului.

„Lăcrămioarele nu au nevoie de prea multă atenție, atât timp cât au un loc în care este umbră, fie că este creată de alte flori, un copac sau ziduri care să le ferească de razele directe ale soarelui.

Solul în care cresc trebuie să fie cât mai acid, iar în ce privește udarea lor, trebuie făcută din abundență, la început. Pe măsură ce planta se dezvoltă, este bine să fie udată o dată pe zi, însă nu în exces.”, notează cei de la Libertatea.

Citește și Amestecul puternic cu care trebuie să uzi orhideele de două ori pe lună. Vor înflori tot anul

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actrița iubită de milioane de români care a avut o dramă neștiută și un destin tragic. Ce cuvinte a rostit înainte să moară
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Pensia lui Isărescu s-a dublat. Venitul guvernatorului BNR, uriaș
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro