20 ian. 2020 | 12:13

Cât de bogat este Sorin Ovidiu Vîntu. Numai o singură vilă valorează 4 milioane de euro

Știri generale
Cât de bogat este Sorin Ovidiu Vîntu. Numai o singură vilă valorează 4 milioane de euro

Doar o singură vilă ce i-a aparținut lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost estimată la valoarea de 4 milioane de euro. Este vorba despre o vilă considerată monument istoric și localizată în zona Aviatorilor, din Capitală. Locuința i-a fost confiscată fostului afacerist și va fi scoasă la licitație, cât mai curând, de către instituțiile statului.

Cât de bogat este Sorin Ovidiu Vîntu?

Vila care i-a fost confiscată lui Sorin Ovidiu Vîntu este cea din cazul FNI, localizată într-o zona ultra-centrală a Bucureștiului. Clădirea luxoasă a fost estimată la suma de 4 milioane de euro și va fi scoasă la licitație de către ANAF. Totul după ce nicio altă instuție nu a cerut ca imobilul să fie dat spre administrare proprie, anunță Gândul. De aceea, ANAF va relua și procedura de valorificare pentru acest imobil, ce i-a aparținut lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Cât de bogat este Sorin Ovidiu Vîntu. Numai o singură vilă valorează 4 milioane de euro

Autoritățile competente ale Statului doresc să recupereze pagubele din dosarul FNI. Motiv pentru care, vila monument istoric a fost scoasă la vânzare. Locuința seamănă cu un palat în toată regula și a fost evaluată la 20,12 milioane de lei, circa 4 milioane de euro. Estimările au venit din partea celor de la Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Numai o singură vilă valorează 4 milioane de euro

Mai exact, vila e localizată pe strada Gheorghe Brătianu și a fost înălțată în anul 1927. A fost ulterior confiscată de către stat de la fostul afacerist român, pentru a putea fi recuperat prejudiciul de 13 milioane de dolari, din dosarul FNI. În plus, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare, pentru spălare de bani.

Cât de bogat este Sorin Ovidiu Vîntu. Numai o singură vilă valorează 4 milioane de euro

Vila ce i-a aparținut lui Sorin Ovidiu Vîntu a fost estimată la 4 milioane de euro

Vila din zona Aviatorilor este compusă dintr-un parter, două etaje, dar și o mansardă, fiind cunoscută și sub denumirea de „D. Ionescu”. A fost încadrată în categoria monumentelor istorice, dreptul asupra bunului fiind intabulat în numele statului român. Clădirea este considerată o bijuterie arhitecturală și are un turn cu creneluri. E un element rar în construcțiile ce datează din anii ’20.

ANAF urmează să organizeze o licitație, pentru vânzarea locuinței. Mai este cunoscut și că miliardarul a făcut ca 300.000 de români să rămână fără economii, după ce FNI s-a prăbușit.