Cât de afectați sunt plămânii celor nevaccinați, dar bolnavi de covid-19. Medicii oferă detalii

Cât de afectați sunt plămânii celor nevaccinați, dar bolnavi de covid-19. Medicii oferă detalii
Cât de afectați sunt plămânii celor nevaccinați, dar bolnavi de covid-19

Cât de afectați sunt plămânii celor nevaccinați, dar bolnavi de covid-19. Medicii din Arad au avertizat că în ultima perioadă s-au înmulțit pacienții cu coronavirus, tineri, și care au leziuni pulmonare grave.

Cât de afectați sunt plămânii celor nevaccinați, dar bolnavi de covid-19

Medicii din Arad au avertizat că în ultima perioadă s-au înmulţit pacienţii cu coronavirus, tineri, cu leziuni pulmonare grave. Unii ajung la spital cu plămânii afectaţi în proporţie chiar și de 100%, au spus medicii.

Medicii din Arad au spus că este vorba despre pacienţii care vin târziu la spital. De altfel, cazurile s-au înmulţit în ultimele trei săptămâni. Adesea, pacienţii ajung la Terapie Intensivă sau mor.

„Avem pacienţi internaţi în terapie intensivă COVID-19, nevaccinaţi şi cu afectare pulmonară semnificativă care – după ce testele COVID-19 devin negative – ajung pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate ne confruntăm cu situaţii în care plămânii sunt afectaţi în proporţie de 100% iar viaţa pacientului nu mai poate fi salvată.

Zilele trecute am avut un tânăr, de 24 de ani, care a stat acasă două săptămâni şi a dezvoltat o astfel de complicaţie, pe respiraţie spontană, necesitând imediat ventilaţie şi intubaţie mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câştigată”, a spus Cristian Nicolescu, medicul şef al Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă.

Tot medicii îi sfătuiesc pe pacienţi să vină la control de la primele simptome.

„Întreaga echipă medicală a secţiei depune eforturi susţinute şi face tot ce este omeneşte posibil însă vă rugăm să fiţi aliaţii noştri în lupta cu acest virus nemilos! Apelaţi la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viaţa!”, a mai precizat medicul Cristian Nicolescu.

Bilanț coronavirus, 10 noiembrie 2021

Până azi 10 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.725.017 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.532.951 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.291 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până azi, 51.888 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Astfel, în intervalul 09.11.2021 (10:00) – 10.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 405 decese (216 bărbați și 189 femei), din care 8 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Numărul pacienților internați la ATI

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 17.438, iar dintre acestea, 1.823 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților care sunt internați, 310 sunt minori, 286 fiind internați în secții și 24 la ATI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI