22 sept. 2022 | 14:20

Cât curent consumă un fier de călcat. Trucurile pentru a economisi la factură

Utile
Cât curent consumă un fier de călcat. Trucurile pentru a economisi la factură
Câteva din trucurile pentru a economisi la factură

Cât curent consumă un fier de călcat? Astăzi, aproape fiecare casă modernă are un fier de călcat electric. Modelele mai noi au, de asemenea, un rezervor de apă care folosește aburul în timpul călcării. Cu toate acestea, ceea ce ne interesează este cât curent consumă un fier de călcat? Unele studii arată că fierul de călcat electric consumă în jur de 5% din factura de electricitate, dar oare este adevărat? În acest articol, vom discuta despre consumul de energie electrică al acestor aparate. Vom vedea și cât de mult afectează ele factura de electricitate din casă, dar și trucurile pentru a economisi la factură. Așadar, haideți să începem!

Am aflat cât curent consumă un fier de călcat. Îți vei schimba părerea

În medie, un fier de călcat electric are o putere nominală cuprinsă între 1.000 și 2.000 de wați. Fierul de călcat este utilizat timp de 15 minute pe zi.

Asta înseamnă aproximativ 275 de wați pe zi sau 8,2 kWh pe lună, echivalentul a aproximativ 5.576 lei pe lună, dacă luăm în calcul prețul de 0.68 lei. Majoritatea fiarelor de călcat au o etichetă pe care puteți citi puterea exactă a aparatului.

De obicei, majoritatea fiarelor de călcat electrice consumă aproximativ 5% din energia electrică din casă. Din acest motiv, este important să alegeți modelul eficient din punct de vedere energetic.

După cum am menționat deja, majoritatea fiarelor de călcat electrice consumă în jur de 1.200 de wați, iar acestea sunt folosite 15 min pe zi. Dacă luăm în considerare acest lucru, vom obține că utilizarea unui fier de călcat electric ne costă în medie 5.576 lei pe lună.

Câteva din trucurile pentru a economisi la factură

Una dintre modalitățile prin care puteți reduce consumul de energie prin utilizarea fierului de călcat electric este prin agățarea sau împăturirea hainelor după ce acestea sunt spălate și uscate într-o mașină de uscat.

De asemenea, vă puteți atârna hainele în baie în timpul unui duș fierbinte. În acest fel, aburul va produce căldură și va îndepărta ridurile, iar tu nu va trebui să îți calci hainele. Întotdeauna asigurați-vă că după fiecare utilizare a fierului de călcat electric, îl deconectați de la priză.

Nu lăsați niciodată fierul de călcat electric nesupravegheat după ce ați terminat. Rețineți că fierul de călcat electric trebuie așezat în poziție verticală, nu cu fața în jos, atunci când este încălzit și numai după ce s-a răcit îl puteți pune la loc.

Costul pentru a folosi un fier de călcat electric

Primul pas pentru a economisi bani este să știți cât de multă energie electrică consumă fiecare aparat. În această secțiune, vom explica cum să calculăm consumul de energie al fierului de călcat electric într-un mod elementar.

Iată datele pe care trebuie să le cunoașteți:

  • Parametrii care afectează consumul de energie al unui fier de călcat electric.
  • Cât de des îl folosim.
  • Principalul indicator care este folosit pentru a indica câtă energie a consumat un dispozitiv este puterea nominală.

De exemplu:

Avem un fier de călcat electric cu o putere de 2.200 W. Pe parcursul unei ore, acesta va consuma 2,2 kW. Primul pas pentru a determina câtă energie electrică am cheltuit este să estimăm cât de des vom folosi fierul de călcat electric și pentru cât timp.

Dacă folosim mașina de spălat de 3 ori pe săptămână, va trebui să folosim fierul de călcat electric de 3 ori pe săptămână. Durata medie este de aproximativ 20 de minute. În total, asta înseamnă aproximativ 1 oră pe săptămână.

Calcularea puterii:

  • Dacă folosim fierul de călcat electric timp de 1 oră pe săptămână, vom obține următoarele: Săptămânal: 2.200 W = 2,2 kW
  • Dacă folosim fierul de călcat electric timp de 1,5 ore pe săptămână: Săptămânal: 2.200 W x 1,5 = 3,3 kW
  • Dacă folosim fierul de călcat electric timp de 1 lună: Lunar: 2.200 W x 4 = 8,8 kW

Următorul lucru de care vom avea nevoie este să folosim prețul mediu al energiei electrice, care este de aproximativ 0,68 lei. Vom ști exact câtă energie vom cheltui lunar folosind aceste date.

Total: 8,8 kW x 0,68 lei = 5.984 lei (aceasta este suma totală de bani pe care o vom cheltui într-o lună)

Tipuri de fiare de călcat electrice și clasa lor de putere

Așa cum majoritatea gospodinelor știu, există o varietate de astfel de aparate casnice, clasificate după putere și alte aspecte tehnice, după cum urmează:

Fiare de călcat electrice mici (800W – 1.200W)

Puterea consumată de fierul de călcat electric mic este cuprinsă între 800 și 1.200 de wați. Acestea se încadrează în categoria aparatelor de mică putere.

Utilizarea lor este cea mai frecventă, pe drum sau în timpul unor evenimente neplanificate, atunci când vă grăbiți. Aceste tipuri de fier de călcat electric sunt cele mai solicitate de persoanele cărora le place să călătorească.

Fiare de călcat electrice nominale (1.200W – 1.500W)

Consumul de energie al fierului de călcat electric nominal este cuprins între 1.200 și 1.500 de wați. Acest tip de aparat aparține categoriei de casă și este folosit pentru familiile mai mici.

Cu acest tip de fier de călcat electric, puteți călca cu ușurință materiale precum tricouri, cearceafuri, pantaloni și cămăși. Acestea sunt la mare căutare.

Fiare de călcat electrice medii (1.500W – 2000W)

Consumul de energie al unui fier de călcat electric mediu este cuprins între 1.500 și 2.000 de wați. Acest tip de fier de călcat electric poate călca cu ușurință țesături subțiri și alte materiale, cum ar fi denimul și materialele dense.

După cum puteți vedea, consumul de energie este mult mai mare aici decât în alte grupe. Consumatorii le iubesc.

Fiare de călcat electrice înalte (2.000W – 2.400W)

Consumul de energie al fierului de călcat electric înalt este cuprins între 2.000 și 2.400 de wați. Acest tip de fier de călcat este utilizat în spălătorii, hoteluri mici, ateliere de cusut etc.

Nu trebuie să uităm nici de gospodinele care adoră să aibă lenjeria bine călcată.

Concluzie

Acum că ați aflat cât curent consumă un fier de călcat și care ar fi trucurile pentru a economisi la factură, veți ști șexact i ce aparat de călcat să vă cumpărați. Așadar, baftă!

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro