Trucuri care te ajută să consumi mai puţină energie electrică. Aşa scapi de facturile uriaşe la curent

Trucuri care te ajută să consumi mai puţină energie electrică. Aşa scapi de facturile uriaşe la curent
Trucuri care te ajuta sa consumi mai putina energie electrica. Asa scapi de facturile uriase la curent

Factura la curentul electric este un coșmar care, în cea mai mare parte a României, ne bântuie pe tot parcursul anului, deoarece crește atât vara, cât și iarna. Este întotdeauna bine să știm câteva trucuri pentru a economisi la factura de energie electrică în 2021.

Cum poți scăpa de facturile uriașe la curent. Trucuri formidabile

De mulți ani, consumul de energie electrică a crescut în mod disproporționat. Confortul împreună cu tehnologia, aparatele noi și lipsa de conștientizare în ceea ce privește consumul de energie electrică au complicat situația. Te-ai întrebat vreodată dacă avem într-adevăr nevoie de atâtea aparate electrice în casă?

Energia electrică a revoluționat viața umană și a devenit un serviciu vital, dar trebuie să o folosim în mod responsabil. Trebuie să economisim cât mai mult posibil, pentru ca și generațiile viitoare să se bucure de resurse și să reducă emisiile poluante legate de utilizarea lor.

Economisind energie în casele noastre, contribuim la reducerea gazelor cu efect de seră și a consecințelor schimbărilor climatice. Iată câteva trucuri care te ajută să consumi mai puțin energie electrică. Aşa scapi de facturile uriaşe la curent.

Așa economisești energie electrică

Dacă dorești să economisești la factura de energie electrică, un început bun este să numeri toate becurile din casă. Important este să localizezi încăperile în care există două sau mai multe becuri. Totodată, folosește mereu becuri care consumă mai puțin: acestea economisesc până la 75% energie. Spre exemplu, becurile cu LED  sunt mai ecologice decât alte tipuri de becuri, consumă între 70 și 80% mai puțin decât cele incandescente și cu 30% mai puțin decât cele fluorescente, rezistă la șocuri mai bune, au o durată de viață mai lungă, nu emit raze UV, se aprind imediat și nu trebuie să se încălzească, printre alte avantaje.

Pe cât posibil, în loc să aprinzi cât mai multe becuri în locuință, optează pentru lumina naturală de afară.

Multe aparate de uz casnic și dispozitive electronice, inclusiv computerul, mașina de spălat sau telefonul mobil, au moduri de economisire a energiei sau de consum redus, care sunt de obicei suficiente de cele mai multe ori. Folosește-le ori de câte ori poți. Ce mai poți să faci este să decongelezi frigiderul. Înghețul poate duce la un plus de 20% din consumul de energie electrică.

Un alt truc formidabil presupune stingerea computerului, dacă nu îl folosești. Un dispozitiv în stand-by poate reprezenta până la 70% din consumul zilnic de curent. De asemenea, scoate din priză toate aparatele casnice pe care nu le folosești.

Ce blochează lumina din casă

Dacă este posibil, utilizează energie alternativă pentru producerea de electricitate, cum ar fi celulele fotovoltaice pentru a utiliza energia solară sau generatoarele eoliene. Totodată, nu folosi fiare de călcat și aparate de cafea în exces. Indicat ar fi să înlocuiești sobele electrice cu cele pe gaz.

Multă lume nu acordă importanță becurilor și lămpilor. Acestea trebuie curățate periodic, deoarece praful blochează lumina.

Ce mai poți să faci este să vopsești tavanele și pereții camerelor în culori deschise. Vor face să pară că este mai multă lumină în acel spațiu.

Înlocuiește aparatele vechi cu unele noi, deoarece acestea consumă mai puțină energie.

Schimbă filtrele murdare și curăță depunerile de praf și resturi din aspirator. Un aspirator consumă 1.200 de wați pe oră.

Închide bine ușa frigiderului, astfel încât să nu consume prea multă energie. Iar când scoți sau bagi un aliment înăuntru, asigură-te că nu este fierbinte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI