Cât crește părul pe zi, pe lună sau într-un an? Unii oameni au foarte mare grijă de părul lor. Acesta poate fi un „accesoriu” de invidiat, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pe de cealaltă parte, există persoane care nu dau foarte multă importanță părului și nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât este îngrijit. Însă, v-ați întrebat vreodată cât de repede crește părul?
Podoaba capilară este unul dintre atuurile unei femei, dar poate fi și un atu pentru bărbați. Părul poate contribui la amplificarea farmecului fizic, motiv pentru care simțim nevoie să îl îngrijim zi de zi, pentru a arăta cât mai frumos și pentru a se dezvolta cât mai repede.
Din nefericire, există persoane care au probleme la acest capitol și își doresc ca părul să crească mai repede. Cercetătorii au efectuat câteva studii în această privință. În urma acestora, au ajuns la concluzia că podoaba capilară poate crește aproximativ jumătate de milimetru pe zi.
Desigur, acest lucru este diferit de la persoană la persoană. Trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte atunci când vorbim de creșterea părului. Câteva dintre acestea și cele mai importante sunt nivelul hormonal și geneticul. Părul crește foarte mult în cazul femeilor pe perioada sarcinii, de exemplu.
În medie, părul crește circa 1 – 1.5 cm pe lună. După un an, dacă nu este tuns deloc, ar trebui să aveți părul cu 12-15 cm mai lung. Un lucru interesat de care nu multă lume știe este faptul că el se dezvoltă mai repede vara decât iarna.
De asemenea, atunci când doriți să aveți un păr sănătos și bine dezvoltat este indicat să urmați o dietă echilibrată și sănătoasă. Totodată, puteți aplica rețete pentru creșterea rapidă a firului.
În cele din urmă, fiecare persoană are geneticul diferit, iar ritmul de creștere este diferit. Mult mai important este ca părul să aibă un aspect sănătos și să fie îngrijit corespunzător.
Dacă aveți probleme atunci când vine vorba despre creșterea părului, puteți încercat câteva dintre următoarele metode. Sunt neobișnuite, însă pentru unii oameni funcționează. Iată despre ce este vorba:
Sarea în șampon acționează ca și un exfoliant natural, eliminând impurități și excesul de sebum. Totodată, oferă volum și întărește firul de păr, sarea fiind bogată în magneziu.
Dacă nu doriți să puneți sarea în șampon, puteți face amestecul direct în palme, înainte de a-l aplica pe părul umed. Folosiți o cantitate obișnuită de șampon și adăugați doar o linguriță de sare.
Uscătorul de păr este foarte util în unele cazuri, însă nu trebuie folosit în exces. Părul va avea mai mult volum decât dacă îl lăsați să se usuce de la sine, de exemplu. Cu toate acestea, există avantaje și dezavantaje.
Dacă aveți părul subțire și deteriorat, nu ar trebui să îl lăsați foarte mult timp umed, deoarece apa îl umflă și îl face să se rupă. Cel mai indicat este să îl tamponați cu un prosop moale. De asemenea, este recomandat să nu folosiți o temperatură foarte mare atunci când folosiți uscătorul.
Razele UV sunt periculoase pentru piele, dar și pentru păr. Într-adevăr, vitamina D este foarte importantă, însă expunerea îndelungată la ultraviolete poate afecta într-un mod negativ structura părului, distrugând pigmenții acestuia. Dacă părul dumneavoastră are fire subțire, este recomandat să folosiți protecție solară și pe scalp.