Cât costă viața unui soldat mort în războiul din Ucraina. Vladimir Putin a decis câte milioane de ruble primește familia

Cât costă viața unui soldat mort în războiul din Ucraina. Vladimir Putin a decis câte milioane de ruble primește familia
Vladimir Putin, anunț pentru familiile militarilor de pe front: cât costă viața unui soldat ucis în conflict?

Vladimir Putin a anunțat oficial câți bani va primi familia unui soldat ucis în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Președintele rus a participat recent la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei. Oficialul a apreciat că soldații dau dovadă de eroism în ofensiva împotriva Ucrainei, ulterior a venit cu vești pentru familiile militarilor. Cât costă viața unui soldat decedat pe front în conflictul actual?

Vladimir Putin a anunțat cât costă viața unui soldat rus ucis în Ucraina

Președintele rus a acuzat în cursul zilei de joi ”neonaziştii’‘ ucraineni pentru faptul că folosesc populația ca scuturi umane în fața militarilor ruși. Acesta a participat la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, moment în care a adus și câteva vești pentru familiile celor plecați pe front.

De asemenea, el a subliniat că soldații ruși dau dovadă de eroism în conflictul actual și a susținut că forțele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create deja de armata rusă.

Mai mult decât atât, liderul acuză forțele ucrainene că amplasează armament în zona locuite și folosesc astfel populația ca scuturi pentru a acuza mai apoi Rusia că atacă civili. Cu toate astea, ,,operaţiunea militară specială se desfăşoară strict conform calendarului, conform planului”, a susţinut Putin, în a opta zi de război. Amintim că acesta a acuzat recent ,,abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei.

Președintele rus a anunțat cu această ocazie că familiile soldaților ruși uciși în Ucraina vor primi compensații financiare în urma tragediei. Toate familiile vor primi câte 7 milioane de ruble (aproximativ 53.000 de euro) pentru viața pierdută a unui militar.

”Toate familiile ai căror membri au murit vor primi 7 milioane de ruble (n.r.: adică aproximativ 53.000 de euro), plus compensații lunare”, a declarat acesta.

Volodimir Zelenski îi propune lui Vladimir Putin discuții directe

Volodimir Zelenski îi cere acum lui Vladimir Putin să negocieze direct cu el, afirmând că aceasta este singura cale de a opri războiul. El s-a declarat „deschis” și „dispus să discute toate problemele” cu liderul de la Kremlin. Președintele Ucrainei i s-a adresat liderului în cadrul unei conferințe de presă.

„Așezați-vă la masă cu mine. Doar că nu la 30 de metri distanță”, a adăugat Zelenski. „Nu atacăm Rusia și nu intenționăm să o atacăm. Ce vreți de la noi? Lăsați-ne pământul!” – i-a cerut Zelenski lui Putin.

„Dacă dispărem, Doamne ferește, atunci vor fi Letonia, Lituania, Estonia etc., până la Zidul Berlinului, credeți-mă”, a spus cel din urmă. Acesta a subliniat Occidentului să instituie deasupra Ucrainei o zonă de interdicție aeriană pentru avioanele rusești sau să furnizeze avioane țării ca să se poată apăra.