Cât costă un test antigen pentru a intra în mall. Suma e uriașă și e valabil 48 de ore

Cât costă un test antigen pentru a intra în mall. Suma e uriașă și e valabil 48 de ore
Cat costa un test antigen pentru ca nevaccinatii sa poata circula in mall

Vești importante pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Românii neimunizați vor plăti destul de scump pentru a putea mereg prin malluri sau diferite alte centre comerciale în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceștia vor fi nevoiți să prezinte un test rapid sau PCR negativ, pentru a păși în incinta magazinelor. Care este prețul un test antigen, acesta fiind valabil doar 48 de ore. Anunțul a fost făcut oficial, iar noile măsuri au fost puse în vigoare începând de joi, 9 decembrie.

Câți bani scot românii din buzunar pentru a face un test antigen COVID

Începând cu data de 9 decembrie 2021, românii care nu s-au vaccinat anti-COVID vor putea să circule liberi prin malluri, la cinematograf, la patinoar sau diverse alte centre comerciale, chiar dacă nu au fost imunizați împotriva coronavirusului.

Singura condiție pe care cetățenii țării noastre trebuie să o respecte este să prezinte, la intrarea în magazin, un test antigen sau PCR negativ, făcut în ultimele 48 de ore.

Această nouă regulă a fost impusă de către autoritățile române, pentru ca persoanele nevaccinate să se poată bucura de mai multă libertate de mișcare, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Prețul unui test antigen COVID este de 119 lei, iar românii care plănuiesc să meargă la cumpărături în mall, de Crăciun, trebuie să prezinte dovada faptului că nu au fost infectați cu noul coronavirus, prezentând testul la intrarea în centrul comercial ales.

„Câţi dintre noi nu mergem în perioada sărbătorilor , de exemplu, în centrele comerciale. Persoanele nevaccinate vor putea intra aici, dar cu dovada acestui test. Iar persoanele nevaccinate , care vor dori să meargă, de exemplu, la cinematograf, vor trebui să ştie că nu vor plăti doar preţul biletului de intrare.”, a declarat un reporter de la Observator News.

„Discutăm de un certificat digital Covid care are toate cele trei elemente!”

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a explicat, pe larg, cum vor putea românii nevaccinați anti-COVID să circule liber în centrele comerciale din țară, după ce vor obține certificatul digital verde, în urma dovezii prezentării testului antigen negativ.

„Acest test pe bază de antigen, centrele comerciale pot deschide centre de testare. Nu este niciun fel de problemă. Aceste centre de testare trebuie racordate la sistemul informatic național. Te testezi, îți obții pe telefon certificatul verde și intri în magazin.

Testul deja făcut trebuie introdus în baza de date națională. Nu discutăm de faptul că cineva vine cu o hârtie pe care scrie numele și faptul că a făcut un test. Discutăm de un certificat digital Covid care are toate cele trei elemente. Până acum erau doar două. Era vorba de vaccinare și trecere prin boală.”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, acum câteva zile.

Urmăriți Playtech.ro și pe