20 sept. 2023 | 13:09

Pescobar, decizie uluitoare după închiderea restaurantului ”Taverna Racilor” de către ANPC. Ce vrea să facă: ”Terminați cu șantajele”

News
Pescobar, decizie uluitoare după închiderea restaurantului ”Taverna Racilor” de către ANPC. Ce vrea să facă: ”Terminați cu șantajele
Pescobar, fălindu-se în mediul online cu fructe de mare

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au emis o decizie de închidere temporară a restaurantului Taverna Racilor din Herăstrău pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 12 luni. Decizia a fost luată în urma unor constatări grave legate de sănătate și siguranța alimentară. Ce a declarat recent Paul Nicolau, cunoscut și cu pseudonimul ”Pescobar”, după decizia ANPC?

Nereguli grave descoperite la Taverna Racilor

Controalele efectuate de inspectorii ANPC pe parcursul verii au dezvăluit nereguli semnificative și au condus la aplicarea de amenzi mari, precum și de interzicere a funcționării localului pentru interval de timp stabilite prin lege, până la remedierea deficiențelor.

Ulterior, au apărut solicitări privind reluarea controalelor ANPC cu scopul de a verifica rezolvarea problemelor identificate anterior. Exceptând sancționarea patronilor restaurantului din cauza folosirii unor produse aliemntare neconforme, restaurantul a fost redeschis pentru public.

Neregulile au persistat de-a lungul perioadei 1 iunie – 15 septembrie 2023, astfel că, la ultimul control, inspectorii ANPC au decis reînchiderea localului, după ce au identifcat probleme mult prea grave pentru a fi sancționate doar cu amenzi.

În cursul zilei de ieri, ANPC a făcut publice mai multe imagini suprinse în bucătăria localului, care reflectă o lipsă totală de igienă și siguranță față de cetățeni.
În forografiile publicate de inspector au putut fi observate scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină, precum și mizerie general în multe zone din bucătărie, fiind dezvăluite condiții necorespunzătoare în care erau pregătite alimentele comercializate.

Anunțul ANPC după închiderea restaurantului

Pe data de 15 septembrie, reprezentanții ANPC au transmis un comunicat în care se comunică faptul că „Menţionăm că vor fi transmise adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Sănătate Publică”, prezentând totodată și sancțiunile dispuse .

Pe lângă închiderea temporară a localului, pe o durată de la 6 luni la 12, au fost impuse amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei, cât și oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16.500 lei.

 

Pescobar nu acceptă șantajul politic

Patronul restaurantului ”Taverna Racilor” pare să fi luat o decizie fermă după sancțiunile impuse de ANPC. Postând într-o persoană corectă, fără interese politice, Paul Nicolau avertizează ca va merge la Parchetul General, dacă va continua să fie șantajat. Afaceristul susține că nu vrea să intre ăn niciun joc politic sau partid, singurul lucru pe care îl dorește fiind acela de a fi lăsat în pace.

„Am un mesaj pentru toată lumea: Nu voi intra în niciun partid politic, nu accept să dau bani niciunui partid politic, nu mă mai șantajați în niciun fel! Dacă mă mai simt șantajat în vreun fel, direct la Parchetul General mă duc! Au mai fost imperfecțiuni pe care le recunosc, se vor rezolva toate.

Sunt o grămadă de restaurante cărora nu le merge treaba și le-am deranjat prin stilul meu, dar terminați cu șantajele! Nu aparțin niciunui partid politic, nu vreau să aparțin niciunui partid politic. Nu mai puneți presiune pe mine! Nu vreau să dau bani nimănui, nu am dat bani nimănui. Am ajuns să mă linșeze toate televiziunile.

Nu vreau să dau bani nimănui. În țara mea, nu vreau să dau bani nimănui, doar statului român prin taxe și impozite, căruia oricum îi dau zeci de miliarde. Nu mă mai șantajați pentru că direct la Parchetul General mă duc!”, a zis Pescobar, potrivit DC News.

 

Parteneri
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când raiul și iadul sunt deschise
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Capital.ro
Situația în care poliția poate să înregistreze cu radarul de pe contrasens. Modalitatea prin care poate fi contestată o amendă de viteză
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Anunțul ZILEI despre ILIESCU! Un DOCTOR a dat VESTEA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro